Hlavní obsah

Uprchlého krokodýla našli ve sklepě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Krokodýl čelnatý, který v sobotu utekl svému majiteli v Ostravě-Hrabůvce, se v úterý našel. Ukrýval se ve sklepě domu svého chovatele.

Foto: Wikipedia, Policie ČR

Krokodýl čelnatý. Ilustrační foto

Článek

„Je zpět u svého majitele. Daleko neutekl, spíš se dobře schoval. Nakonec byl nalezen ve sklepě domu, v němž žije jeho chovatel,“ sdělila Právu mluvčí ostravské policie Eva Michalíková.

Dodala, že okolnosti chovu zvířete budou i nadále zajímat policii a pracovníky veterinární správy.

Zvíře zmizelo ze zahrady, kde bylo umístěno bez vědomí a povolení státní veterinární správy. Ta v úterý potvrdila, že majiteli za porušení zákona hrozí ve správním řízení až milionová pokuta.

Majiteli uprchlého krokodýla hrozí až milionová pokuta

Krimi

Krokodýla hledaly desítky policistů

Zmizení zvířete majitel oznámil až v pondělí před polednem a od té doby policisté krokodýla hledali. Do pátrání se zapojilo dvacet policistů spolu s deseti strážníky městské policie.

Strážci zákona zjistili, že muž krokodýla čelnatého (Osteolaemus tetraspis) koupil před čtyřmi lety od chovatele z Olomouckého kraje.

„Z dodaného dokumentu ke krokodýlovi vyplývá, že tento je načipovaný a má Registrační list exempláře ohroženého druhu živočicha. Potvrzení neboli certifikace byla vydána výkonným orgánem, Krajským úřadem Olomouckého kraje. Důvod, proč však nový majitel v Ostravě o registru neučinil oznámení, nyní bude předmětem dalšího šetření. Také budeme prověřovat způsob jeho umístění i samotného chovu, ale také proč o útěku krokodýla učinil oznámení až po dvou dnech,” uvedla Michalíková.

Policisté prohledávali okolí i zahrady okolních domů. Obcházeli jednotlivé domy a informovali jejich obyvatele o dané situaci. Policisté lidi upozorňovali, aby byli obezřetní a v případě nálezu krokodýla se ho sami nepokoušeli odchytit. Zvíře je mrštné a je schopno ulovit i menší psy či kočky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám