Hlavní obsah

Uprchlého Čecha zradilo v Africe zdraví, skončil na Pankráci

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kriminalisté zadrželi minulý týden na Letišti Václava Havla v Praze dvaapadesátiletého muže z Jihlavska, který se po odsouzení v Česku za vydírání skrýval v africké Tanzanii. Tam se ale dostal do zdravotních problémů a musel se vrátit.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Mluvčí policie Dana Čírtková uvedla, že soud muži v minulosti uložil pravomocně tříletý trest vězení za vydírání. Policie navíc letos v březnu ukončila jeho další vyšetřování s návrhem na obžalobu, tentokrát v kauze podvodu v řádu desítek milionů korun.

Na muže byl vydán mezinárodní zatykač a kriminalisté při pátrání zjistili, že se kvůli zhoršenému zdraví chystá k návratu do Česka. Jak dlouho se odsouzený skrýval v cizině a jaké měl zdravotní potíže, mluvčí neupřesnila.

„Zadržení hledaného představuje pro vysočinské policisty velký úspěch, neboť mezi Českou republikou a Tanzanií není uzavřena žádná mezinárodní dohoda o vydávání stíhaných nebo odsouzených osob,“ řekla ČTK Čírtková s tím, že policejní eskorta muže přepravila do pražské pankrácké věznice.

Výběr článků

Načítám