Hlavní obsah

Únos dívky v Karviné byl narozeninovým dárkem. Svědky šokoval

Karviná

Hodně pokažené narozeniny měla dívka z Karviné. Kamarádi ji chtěli překvapit, a tak zosnovali její únos. Nepovedený narozeninový dárek nakonec skončil na policejní služebně.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Neobvyklý případ se odehrál před pár dny, na linku 158 se obrátil svědek, který domnělý únos viděl z okna na ulici hustě obydleného sídliště.

„Několik osob násilně zacházelo s bezbrannou dívkou. Svědek ani na chvíli nezaváhal a hned volal na tísňovou linku,“ sdělila v pátek policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Filmový Borat drží slovo, za české recesisty zaplatil pokutu

Koktejl

Na místě mělo být pět mladíků v černém oblečení. „Někteří byli maskováni černými kuklami. Mladíci měli napadnout dívku, svázat ji a naložit do kufru vozidla Škoda Octavia. Podle svědka dívka nekřičela, snad měla mít něco přes hlavu,“ popsala mluvčí.

Operační důstojník policie aktivoval všechny hlídky, zároveň byli upozorněni policisté napříč okresem, ať se zaměří na zmíněné vozidlo. „Unesená dívka mohla být v ohrožení života,“ podotkla Viačková.

Čtvrtníčkovi recese vyšla. Kalousek opravdu přispěl na The Tap Tap

Kultura

Zásah policistů byl tak rychlý, že auto s osádkou i údajně unesenou dívkou našli ještě na místě, kde mělo k trestnému činu dojít. Policisté však záhy zjistili, že šlo o žert.

Španěl nosil v batohu uťatou lidskou hlavu. Lidé si mysleli, že jde o halloweenský žert

Evropa

„Údajný únos dívky připravili a provedli její kamarádi. Dívka v ten den měla narozeniny a únos měl být dárkem. Oslavenkyně na místě zasahujícím policistům vše potvrdila,“ uvedla policejní mluvčí a upozornila, že i narozeninová legrace může mít dohru.

Mladík přeskočil saltem policisty. Ti ho zatkli

Koktejl

Případ totiž pro policejní hlídky na místě neskončil. „Policisté budou prověřovat možné narušení občanského soužití v přestupkové rovině. Lidé v okolí události měli za to, že nahraný únos je skutečný. Ti, co akci viděli, byli šokováni a vyděšeni. Navíc zasahující policisté mohli být v čase zásahu a následného prověřování potřební někde na jiném místě,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám