Hlavní obsah

Filmový Borat drží slovo, za české recesisty zaplatil pokutu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský herec Sacha Baron Cohen se sešel s šesticí českých recesistů a zaplatil za ně pokutu, kterou dostali v listopadu loňského roku od kazašské policie za to, že se v centru Astany svlékli do filmovým Boratem proslulých křiklavě zelených miniplavek. Sám herec společnou fotku sdílel na svém facebookovém profilu.

Foto: Profimedia.cz

Skupinka českých recesistů v centru Astany.

Článek

Když se Cohen na podzim loňského roku dozvěděl o skupince českých recesistů, kterou v centru kazašské Astany zadržela policie, rozhodl se, že jim pomůže.

Šestice mužů se totiž chtěla vyfotit v plavkách, které sám proslavil v americkém filmu s názvem Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu.

Čechy tehdy kazašská policie obvinila z výtržnictví a uložila jim peněžitý trest. Šestačtyřicetiletý herec proto obratem prohlásil, že pokutu rád zaplatí. [celá zpráva]

A tak se také stalo. Sám Cohen v pondělí na svém facebookovém profilu sdílel fotku, na níž skupinka Čechů, opět oblečených do boratovských plavek, pózuje se šekem v ruce před kazašskou ambasádou v Londýně.

„Našel jsem je. Děkuji svým českým kamarádům, že jsem s nimi mohl zajít na pivo,“ připsal Cohen k fotce.

Reklama

Výběr článků

Načítám