Hlavní obsah

Umlátil družku k smrti. Soud ho poslal na 17 let do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Na 17 let do vězení poslal ve středu Krajský soud v Českých Budějovicích 37letého Lukáše Podra. Podle soudního senátu se prokázalo, že 15. července loňského roku umlátil k smrti svou o pět let mladší družku. Zaútočil na ni v bytě nad hospodou v malé vsi na Českobudějovicku. Rozsudek zatím nenabyl právní moci. Pozůstalým musí zaplatit tři miliony korun.

Lukáš Podr u souduVideo: Pavel Orholz, Právo

 
Článek

Podle státního zástupce Richarda Císaře trval útok několik hodin a obžalovaný způsobil své oběti celkem 81 zranění včetně otoku mozku a zlomenin žeber. Příčinou smrti bylo selhání srdce. Podr tloukl ženu kabelem od počítače, hadicí se sprchovou hlavicí, násadou od koštěte i páskem, rval ji za vlasy a před činem ji prý opařil. „Přestal s útokem až v okamžiku, kdy byla poškozená bezvládná,“ uvedl také v závěrečné řeči Císař.

Družku měl umlátit kabelem a koštětem. K ženám se chová strašně, popsali svědci

Krimi

Podr pracoval jako hostinský v malé obci u Temelína a se svou družkou žil přes deset let. Prý se živil také prodejem marihuany a oba byli drogově závislí na pervitinu. Ten měli v krvi i v době činu. Podr před soudem přiznal, že ženu bil, obžalobu z vraždy ale odmítal. „Je mi líto, že jsem přišel o osobu, kterou jsem miloval a se kterou jsem plánoval budoucnost. Doufám, že její rodina jednou přijme mou omluvu,“ uvedl před soudem obžalovaný.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Lukáš Podr u Krajského soudu v Českých Budějovicích.

Podle některých svědků Podr svou přítelkyni bil už v minulosti a soud se zabýval i jeho útoky ze začátku června loňského roku. „Je to výbušný, agresivní člověk, ale na druhou stranu, když někdo z rodiny potřeboval pomoci, tak pomohl. Strašný problém je však u něho výbušnost a to, jak se chová k ženám. Pro něj jsou ženy míň než člověk. On rozdává příkazy, a když ženy nefungují tak, jak chce, křičí, vyhrožuje a mlátí věcmi,“ uvedla například jedna svědkyně.

Policisté obvinili muže na Klatovsku z vraždy 14letého syna

Krimi

Upozornila, že strach z obžalovaného měla i jeho vlastní matka. „Když měl přijet, tak se rozklepala. Dával jí úkoly, a když neposlechla, tak na ni řval,“ podotkla svědkyně. Podle výpovědí se chtěla žena od Podra osamostatnit a několikrát od něho i utekla. Vždy se však vrátila a násilí v domácnosti se stupňovalo.

Znalci z oboru psychiatrie a psychologie uvedli, že Podr trpí smíšenou poruchou osobnosti a má narcistické i paranoidní tendence. Konstatovali také jeho závislost na drogách. „Drogy napomohly mým špatným rozhodnutím,“ připustil u soudu Podr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám