Hlavní obsah

Družku měl umlátit kabelem a koštětem. K ženám se chová strašně, popsali svědci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Před Krajským soudem v Českých Budějovicích ve středu pokračovalo soudní jednání s 37letým Lukášem Podrem z Českobudějovicka. Podle obžaloby loni 15. července umlátil svoji o pět let mladší družku, když jí zasadil mnoho ran kabelem od počítače i násadou od koštěte, předtím ji prý opařil horkou vodou. Za vraždu mu hrozí až výjimečný trest.

Lukáš Podr u Krajského soudu v České BudějovicíchVideo: Pavel Orholz, Právo

 
Článek

Muž, který provozoval hospodu na malé vsi, se prý živil také jako prodejce marihuany a u soudu přiznal, že ženu mlátil, ale obžalobu z vraždy odmítá.

Podle státního zástupce Richarda Císaře útok trval několik hodin, žena utrpěla zlomeniny i otok mozku a zemřela na zástavu srdce.

Muž i žena se údajně potýkali se závislostí na drogách. Žili spolu přes deset let a podle svědků, kteří u soudu ve středu vypovídali, má Podr velmi nebezpečnou povahu.

„Je to výbušný, agresivní člověk, ale na druhou stranu, když někdo z rodiny potřeboval pomoci, tak pomohl. Strašný problém je však u něho výbušnost a to, jak se chová k ženám. Pro něj jsou ženy míň než člověk. On rozdává příkazy, a když ženy nefungují tak, jak chce, křičí, vyhrožuje a mlátí věcmi,“ popisovala povahu muže svědkyně.

Ženu obviněnou z vraždy muže na Mělnicku pustili z nemocnice. Kriminálka si ji hned odvezla

Krimi

Zmiňovala také to, že Podr prý ženu napadal opakovaně a zranění jí prý způsobil už v červnu. „Posílala mi po tom napadení fotky přes sociální sítě,“ podotkla žena.

Podle svědkyně se Podra bála i jeho vlastní matka. „Když měl přijet, tak se rozklepala. Dával jí úkoly, a když neposlechla, tak na ni řval,“ podotkla svědkyně.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Lukáš Podr u Krajského soudu v Českých Budějovicích.

Přítelkyně prý od Podra několikrát utekla a chtěla od něho odejít. On ji prý vždy přemluvil, aby se vrátila.

O násilí obžalovaného vyprávěl soudu i další svědek. „Jejich vztah nebyl dobrý. Bylo tam hodně hádek a byl jsem i u fyzického napadení. Bylo to v autě, když jsme jeli z Budějovic. Otočil se na ni a začal ji mlátit a nadával,“ konstatoval svědek.

Sériový vrah Kott žádá obnovu procesu

Krimi

Podotkl, že i on sám se stal terčem napadení výbušného Podra. „Řval na mě, že jsem arogantní, a pak mě začal škrtit,“ doplnil u soudu mladík. Kromě vraždy čelí Podr i obžalobě z dalších pěti trestných činů, mimo jiné také z výroby a distribuce drog, ublížení na zdraví a vyhrožování. Soud bude pokračovat v úterý dalším jednáním.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám