Hlavní obsah

Ukrajinec málem ubil židlí spoluvězně

Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Dvaatřicetiletý Ukrajinec se pokusil ve středu ráno zavraždit svého osmnáctiletého spoluvězně v ostravské vazební věznici. Oba zde byli umístěni kvůli obviněním z krádeží a znali se pouze několik dní. Policisté proto nechápou, proč starší z vězňů vzal na svého kolegu ocelovou židli a začal ho s ní bít do hlavy.

Foto: HZS MSK

Požár střechy RD v Karviné

Článek

Mladík byl hospitalizován s proraženou lebkou na jednotce intenzivní péče v ostravské fakultní nemocnici. "Podrobil se neurochirurgické operaci a jeho stav je kritický," potvrdil mluvčí nemocnice Štěpán Neuwirth.

Kriminalisté jsou překvapeni brutalitou útoku. Ředitel věznice Jan Hlisník řekl, že událost takového charakteru zdi žaláře nepamatují. "Muži obývali společnou celu od minulého pátku. Několik minut před útokem je byli kontrolovat naši pracovníci a nezjistili nic, co by nasvědčovalo nějakým rozepřím," uvedl Hlisník.

Zvýšená bezpečnostní opatření

Ukrajinec byl jen několik hodin po činu obviněn z trestného činu pokusu vraždy. Ani jeho výslech zatím neobjasnil motiv jeho jednání.

"Útočníka jsme umístili na cele se zesíleným zabezpečením. Navíc jsme přijali přísná opatření k vyvádění této osoby," dodal ředitel věznice.

Bezpečnostní opatření policie zavedla také na oddělení v nemocnici, kde se napadený vězeň zotavuje po operaci mozku. "Pacienti nemusejí mít v žádném případě strach o svou bezpečnost," řekl mluvčí nemocnice Neuwirth.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám