Hlavní obsah

Ujíždějícímu zloději došel benzín

Novinky, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STŘÍBRO

Až do českého vnitrozemí pronásledovali v úterý večer němečtí policisté muže, který na dálnici D5 ujížděl v kradeném vozidle. Tomu podařilo uniknout při zátahu kriminalistů na zloděje aut v Mnichově.

Článek

Před Rozvadovem ještě na německém území se ho pokusila zastavit další policejní hlídka a když nereagoval na zastavení, pustili se za ním do Čech. Zloděj měl nakonec smůlu, asi po čtyřiceti kilometrech mu v odcizeném vozu audi došel benzín. Němečtí policisté ho dostihli, nasadili mu pouta a vyčkali na příjezd českých kolegů.

„Dostali jsme informaci, že němečtí kolegové pronásledují na dálnici muže podezřelého z trestné činnosti. Zadrželi ho na 113 kilometru v úseku mezi Benešovicemi a Stříbrem. Když hlídka přijela na místo, řidič byl zpacifikovaný a měl pouta na rukou. Jednalo o českého občana, který neměl řidičské oprávnění. Muže si převzal komisař kriminální policie z Tachova,“ uvedl šéf dálničního oddělení v Ostrově Martin Fifka.

Podle něho němečtí policisté dodrželi všechny podmínky pro přeshraniční pronásledování. Nyní záleží na německé straně, zda požádá na základě evropského zatykače o předání podezřelého k trestnímu stíhání a nebo vyšetřování postoupí do České republiky.

O případném předání do SRN bude rozhodovat soud, pokud státní zástupce po nastudování spisového materiálu podá proto návrh.

Reklama

Výběr článků

Načítám