Hlavní obsah

Údajný organizátor CzechTeku je ve vazbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TACHOV

Policie vzala do vazby údajného organizátora nepovolené technoparty Czech Tek, která se minulý týden konala v Boněnově na Tachovsku. Je obviněn z poškozování cizí věci. Muž se brání a tvrdí, že není organizátorem akce, jen prý zajišťoval úklid na louce.

Foto: Jana Matějíková

trhy ve F-M

Článek

Ve svém zpravodajství to uvedla televize Prima. "Do vazby jsme ho vzali, protože je podezření, že by mohl ovlivňovat svědky," řekl Primě tachovský soudce Josef Junek. Policie pětatřicetiletého muže z Prahy zatkla už ve čtvrtek.

Advokát údajného organizátora Tomáš Ferenc podal proti Junkovu rozhodnutí stížnost. Televize Nova uvedla, že jde o vlastníka domény www.czechtek.cz. Autoři internetové stránky freetekno.cz, na níž se informace o technoparty objevují, na to v sobotu reagovali tím, že si jí zadržený zaregistroval zejména proto, aby nebyla nikým zneužita. Žádné informace k CzechTeku ani podobným akcím se na ní neobjevují. Její obsah s hudbou vůbec nesouvisí.

Z pozemku účastníci odvezli už tuny odpadu

Party se konala minulý víkend na soukromém pozemku v Boněnově na Tachovsku. Policie proti tisícovkám účastníků zasáhla v úterý. Nájemce pozemku si stěžuje na nepořádek, který po účastnících zůstal. Škody na pozemku vyčíslil na milión korun.

Několik desítek účastníků párty se o víkendu na pozemek vrátilo, aby jej uklidili. Nákladními automobily odvezli asi 15 tun odpadků. Dalších 20 tun ale stále zůstává na pozemku.

"Bylo nás tady od rána asi osm a dělali jsme, co jsme mohli. Zítra už musíme do práce, takže je řada na dalších, pokud teda ještě někdo přijede. Je tady práce minimálně na několik dní pro desítky lidí," řekl jeden z dobrovolníků.

Související články

CzechTek ukončila policie

Nepovolenou technoparty CzechTek u Boněnova na Tachovsku ukončila v úterý po poledni policie. Účastníky vytlačila ze soukromého pozemku a zajistila části...

Policie organizátory CzechTeku nemá

Po úterním zásahu, který ukončil nelegální technoparty CzechTek, policie monitoruje situaci na Tachovsku a pátrá po organizátorech undergroundové akce, jejíhož...

Výběr článků

Načítám