Hlavní obsah

U Prahy vykolejily vlaky kvůli popadaným stromům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sněhová kalamita ztěžuje dopravu i v úterý, pátý den od začátku vydatného sněžení. Provoz na železnici komplikují stromy padající pod tíhou sněhu. V úterý ráno kvůli nim vykolejily dva vlaky u Prahy - lokálka u Čerčan a rychlík u Kladna. Nikdo nebyl zraněn. Informoval o tom mluvčí drah Petr Šťáhlavský.

Foto: Ramík Drahoslav, ČTK

Článek

Množství sněhu místy brzdí i provoz na páteřní trati Praha - Kolín - Pardubice - Česká Třebová. 

"V současné době jsou pro železniční dopravu největším rizikem stromy, které se lámou a padají pod tíhou velkého množství sněhu," uvedl Šťáhlavský.

Ráno kolem 05:00 vykolejil motorový vůz prvního ranního vlaku na lokálce z Čerčan přes Vrané nad Vltavou do Prahy. O něco později najel do větví spadlého stromu u Stochova západně od Kladna rychlík Rakovník - Praha. V těchto úsecích je, nebo bude, zavedena náhradní autobusová doprava, dodal mluvčí.

Foto: Vondrouš Roman, ČTK

Pracovníci Českých drah odklízejí sníh z kolejí.

Velké množství sněhu podle něj může způsobovat zdržení jednotlivých spojů na některých tratích, především na trase Praha - Kolín - Pardubice - Česká Třebová. Na této trase je několik dálkových spojů, jejichž zdržení je kolem půl hodiny.

Větší zpoždění je ojedinělé a z velké části se týká mezistátních vlaků, které přijely se zpožděním již ze zahraničí, doplnil Šťáhlavský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám