Hlavní obsah

Tragický začátek března na silnicích, při nehodách zemřelo pět lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý zemřelo při dopravních nehodách v Česku pět lidí. První březnový den je tak druhým nejtragičtějším od začátku roku. Více životů, šest, vyhaslo na silnicích pouze v pátek 14. ledna. Vyplývá to z průběžných statistik dopravní policie.

Foto: Policie ČR

Tragická nehoda u Rychnova nad Kněžnou.

Článek

Od začátku letošního roku do konce února zemřelo při nehodách v Česku 57 lidí, o dva více než loni.

Jeden člověk přišel v úterý o život při nehodě dvou osobních vozů na silnici 52 u Pasohlávek na Brněnsku. Další čtyři lidé utrpěli při havárii zranění.

O život přišel v úterý také dvacetiletý řidič osobního auta, které nedaleko Prostějova narazilo do stromu. Auto náraz úplně zdemoloval, řidiči nebylo pomoci.

Mladý muž ležel v Ostravě na silnici. Přejela ho dodávka

Krimi

Tragické následky měla i večerní nehoda na Kroměřížsku. Řidička osobního auta vjela mezi obcemi Kotojedy a Trávník do protisměru, kde čelně narazila do traktoru. Žena utrpěla poranění, kterým na místě podlehla, uvedla policie.

Život mladého chodce si vyžádal střet s dodávkou v Ostravě. Neštěstí se stalo kolem půlnoci v noci na středu mimo přechod pro chodce v ulici 28. října naproti kulturnímu domu.

Patnáctiletý mladík sebral rodičům klíče od auta a havaroval na pumpě

Krimi

Jednu smrtelnou nehodu vyšetřují také policisté v Královéhradeckém kraji.

Od začátku letošního roku do konce února zemřelo při nehodách v Česku 57 lidí, z toho 31 v lednu a 26 v únoru, řekl v úterý ředitel dopravní policie Jiří Zlý.

Foto: HZS Zlínského kraje

Po srážce s traktorem zemřela u Kroměříže řidička osobního auta.

V meziročním srovnání zemřelo letos v lednu na českých silnicích o šest lidí více, zatímco v únoru o čtyři méně.

Za celý loňský rok zemřelo při dopravních nehodách v Česku 470 lidí, o deset více než v roce 2020. Byl to druhý nejnižší počet mrtvých od roku 1961, odkdy policie ucelené statistiky nehod sestavuje.

Řidička u Plzně převrátila auto na střechu. Měla dvě promile

Krimi

Statistiku v posledních dvou letech však významně ovlivnila epidemie covidu-19, která snížila intenzitu dopravy. Nejtragičtějších dnů bylo loni šest, v každém z nich zemřelo při dopravních nehodách pět lidí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám