Hlavní obsah

Patnáctiletý mladík sebral rodičům klíče od auta a havaroval na pumpě

– Přerov

Patnáctiletý hoch sebral v noci na pondělí v Přerově rodičům klíče od osobního auta a odjel s ním. Jako spolujezdce přibral nezletilého kamaráda. Daleko nedojeli. Ještě na téže ulici mladík havaroval na benzince. Po nehodě z místa řidič i jeho spolujezdec utekli. Právo o tom informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Policie ČR

Mladík autem poničil čerpací stanici pohonných hmot.

Článek

Klíče od osobního auta Nissan Almera, které bylo zaparkované před domem na ulici Kojetínská, podle ní hoch vzal bez svolení a vědomí rodičů v neděli kolem 23:00.

„Do vozidla nasedl, nastartoval a ve společnosti nezletilého hocha odjel směrem na Bochoř. Vzápětí se projevila nezkušenost a mizerné schopnosti řízení vozidla a mladík naboural do stojanu čerpací stanice na ulici Kojetínská, který se po střetu vyvrátil. Dál vozidlo pokračovalo v jízdě a zastavilo se až o opěrný sloup konstrukce čerpací stanice,“ uvedla mluvčí.

Auto na Pardubicku předjíždělo kamion. Smetlo chodce na silnici

Krimi

Po nehodě podle ní oba mladíci z místa utekli a až doma se mladý hříšník přiznal otci, že boural.

„Ten nám havárii vozidla oznámil na linku 158. Hmotná škoda na čerpací stanici byla předběžně vyčíslena na 120 tisíc a na vozidle 30 tisíc korun,“ konstatovala Zajícová.

Foto: Policie ČR

Mladík autem poničil čerpací stanici pohonných hmot.

„Událost je nadále v šetření, stejně tak i případné zranění mladistvého neřidiče a jeho spolujezdce,“ doplnila mluvčí s tím, že v souvislosti s případem byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z provinění neoprávněného užívání cizí věci.

Reklama

Výběr článků

Načítám