Hlavní obsah

Tělo bez vnitřních orgánů s uříznutou hlavou, genitáliemi a částí hýždě. V Plzni možná vraždil kanibal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnes je to přesně rok, kdy kriminalisté vylovili z řeky Berounky v Plzni lidské tělo bez vnitřních orgánů, kterému rovněž chyběla hlava, genitálie a část hýždě. Kdo zabil muže, kterého později policisté identifikovali jako 33letého Slováka Vladimíra, se doteď neví. Případ se tak zřejmě zařadí mezi kriminalistické pomníčky.

Z řeky v Plzni vytáhli torzo lidského těla Video: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

I když podle trestního řádu mají policisté u těchto závažných trestných činů šest měsíců na odhalení pachatele, státní zástupce může tuto lhůtu prodloužit. To se stalo i v tomto případě, kdy se detektivové stále snaží vraždu objasnit a zatím ještě spis neodložili.

„Je ustanoven speciální vyšetřovací tým, který stále vyvíjí maximální úsilí, aby byl tento závažný případ uzavřen dopadením pachatele,“ uvedla krajská policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Podle informací Novinek se už ale kriminalisté nemají příliš čeho chytit. Do karet jim nehraje ani to, že neznají motiv, který by tak mohl okruh pachatelů výrazně zúžit. Obětí byl cizinec, který se delší dobu pohyboval mezi plzeňskými bezdomovci. Že by lidé z této komunity byli schopni tělo tímto způsobem zohavit, je podle oslovených znalců psychiatrů velmi nepravděpodobné.

Bestiální vrah z Bratislavy je synem škrtiče popraveného v roce 1981

Evropa

Mohl vraždit kanibal

„Možná hypoteticky ho mohli zabít při hádce o flašku rumu a tělo pak zmordovat jako kamufláž, aby od sebe odvrátili podezření s cílem svést policisty na stopu nějakého maniaka,“ myslí si soudní znalkyně, která nechtěla zveřejnit své jméno. Ta se spíš přiklání k možnosti, že jde o dílo vyšinutého člověka.

„Jestliže je tam odříznutá část hýždě, můžeme se bavit taky i o kanibalovi. Nelze vyloučit ani nekrofilního sadistu. Těmto teoriím nahrává i to, že obětí je bezdomovec, který když zmizí, tak ho nebude nikdo hledat. Těch možností je opravdu spoustu,“ uvedla dále znalkyně.

Dodává, že bez dalších informací není možné přesně určit motiv. Pachatelem nemusí být nutně deviant. „Motivem může být i msta,“ uzavřela odbornice.

Tělo tehdy našli náhodní kolemjdoucí pod pěší lávkou v lokalitě Pecihrádek. Ve vodě bylo asi měsíc. Podle stavu torza soudní lékaři jasně řekli, že šlo o násilnou smrt. Chybějící části těla policisté v řece nenašli.

Tělo bez hlavy a genitálií z plzeňské Berounky identifikovali

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám