Hlavní obsah

Bestiální vrah z Bratislavy je synem škrtiče popraveného v roce 1981

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovensko šokovala bestiální vražda osmačtyřicetileté Patrície, které vrah vyřízl srdce a další orgány. V souvislosti s činem zadržela slovenská policie sedmačtyřicetiletého muže, který je podle informací televize Joj synem známého bratislavského škrtiče Štefana Pantla, popraveného v roce 1981.

Foto: Facebook/Policie SR

Jozef H.

Článek

Pantl byl odsouzen za vraždy, znásilnění a krádeže. „V době vražd dvou mladých žen bylo Pantlovi 25 let a byl ženatý. Společně s manželkou vychovávali malého syna,“ uvedla televize. Tím synem, jemuž byly tehdy tři roky, má být Jozef H., nyní podezřelý z vraždy na bratislavské Prievozské ulici, která se stala minulý týden.

Pantl se narodil v roce 1954 v Bratislavě. Podle webu bratislavaden.sk pracoval jako mechanik měřicích a regulačních přístrojů ve společnosti Slovnaft. Na první pohled se jevil jako normální chlap s rodinou a dobrým zaměstnáním.

„V jeho rodině nebyly diagnostikované žádné duševní nemoci, dokonce ani alkoholismus. Odborníci ho ale charakterizovali jako agresivního muže s psychopatickou osobností. Vedl dvojí život, když neobtěžoval ženy, věnoval se rodině,“ uvedl web.

Oběti měl vyříznout srdce. Slovenská policie zadržela muže podezřelého z brutální vraždy

Evropa

V roce 1979 si přivedl do bytu dvě ženy a chtěl po nich sex. Po odmítnutí jednu ženu zaškrtil opaskem od županu, druhou zmlátil a znásilnil. „Ženu pak přinutil ke společné procházce. Když se pokusila o útěk, doběhl ji a začal škrtit. Vzal hůl, kterou jí tlačil na krk, až přestala dýchat,“ popsala televize Joj tyto vraždy. Později vyšlo najevo, že má na svědomí i několik znásilnění.

Klinický psychiatr Svetozár Droba připravoval svého času na Pantla posudky a označil ho za sexuálního agresora, který těžko snášel odepření sexuálního styku, považoval to za osobní selhání. „Dalo se to vyřešit formou ochranné detence. To znamená, že by ho umístili do ústavu a nikdy by z něj nevyšel na svobodu,“ říká klinický psychiatr.

Štefan Pantl, který dostal přezdívku bratislavský škrtič, byl ale odsouzen k trestu smrti a v roce 1981 byl popraven.

Tyto vlohy se dědí

Čtyřiačtyřicet let po otcových vraždách byl obviněn Pantlův syn Jozef z bestiální vraždy své partnerky Patrície. Vrah své oběti vyřízl srdce a další orgány, které policisté našli ve vědru. „Až v padesáti procentech se tyto genetické vlohy dědí. Ta genetická dispozice je daná, je zakódovaná v jeho osobnostní struktuře,“ dodal Droba.

Zajímavá je i role Jozefovy matky. Podle webu bratislavaden.sk totiž svého manžela u výslechu kryla, i když se jí Pantl k činům těsně před zatčením přiznal.

Z bytu, kde žila Patrícia s Jozefem, se podle sousedů často ozývaly nadávky a hádky, svědkové tvrdí, že oba denně pili a mužova agresivita se stupňovala, napsal web televize.

Jozefovi hrozí v případě prokázání viny doživotní trest odnětí svobody. Trest smrti byl na Slovensku zrušen v roce 1990.

Svědek brutálního útoku v Hranicích: Ženu pobodal žárlivec, po ráně do krku zasadil další

Krimi

Nejhorší sérioví vrazi Česka a Československa: znáte případy našich nejhorších vrahů?

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám