Hlavní obsah

Taxikářky v Prostějově daly peníze zákazníkovi, pak si vymyslely napadení

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Vyšetřování dvou trestných činů, při nichž měly být za použití hrubého násilí oloupeny dvě taxikářky, zaměstnalo kriminalisty v Prostějově. Příběhy o násilí se nakonec ukázaly jako fikce, která měla zakrýt nejen zákazníkem nezaplacené výjezdy, ale i podivné příspěvky do jeho kapsy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„V prvním případě taxikářka popsala, jak nejdříve po cestě z Olomouce do Prostějova od zákazníka neinkasovala tržbu, ale sama mu v cíli poskytla 2000 korun s tím, že je za pár minut dostane zpět i s významným ziskem,” popsala v pondělí případ policejní mluvčí Miluše Zajícová.

„Policistům popsala, že namísto slíbeného vyrovnání ji za okamžik zákazník ohrožoval nožem a jeho kumpáni ji obrali o všechnu další hotovost,“ sdělila mluvčí.

Podobný scénář s drobnými změnami se měl odehrávat i v druhém případě po deseti dnech. Jiná taxikářka témuž muži půjčila peníze, když jí řekl, že má rozjetý kšeft a ona se na něm může finančně podílet a vydělat si nějaké peníze. Když zjistila, že ji obelhal, také si vymyslela přepadení.

Opilec na motorce se srazil s taxíkem a pokoušel se spáchat pojistný podvod

Koktejl

„Vzhledem k závažnosti obou událostí věnovali kriminalisté případům mimořádnou pozornost. Jak se však později ukázalo, obě napadení si ženy vymyslely kvůli své aktuální finanční situaci,“ upřesnila Zajícová.

Taxikářky pracují každá pro jinou společnost a incident nahlásily policii obě nezávisle na sobě. Policii se podařilo dotyčného 28letého zákazníka zajistit. Potvrdil, že se jen chtěl svézt zadarmo a ještě přitom získat nějakou korunu pro sebe.

Mladík obviněn nebyl. Policie konstatovala, že se ženy nechaly obalamutit a peníze vydaly bez nátlaku, a tudíž se prý nejednalo ze strany muže o trestnou činnost.

Amnestovaný okrádal v Praze taxikáře, vydával se i za kriminalistu

Krimi

„Ani v jednom případě nepoužil násilí nebo jím nevyhrožoval,“ konstatovala policejní mluvčí s tím, že smyšleným loupežným přepadením chtěly ženy vyřešit schodek v tržbě.

„Jednání obou oznamovatelek budeme nadále posuzovat a budeme se zabývat, zda smyšleným oznámením nenaplnily znaky trestného činu nebo přestupku,“ uzavřela Miluše Zajícová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám