Hlavní obsah

Falešný taxikář vybíral za cestu z Ruzyně do centra Prahy tisíce korun

Praha

Pražští policisté ze specializované skupiny zaměřené na trestnou činnost řidičů taxi služeb zadrželi taxikáře, který si za jízdu z letiště v Ruzyni do centra metropole účtoval částky v řádu tisíců korun. Policisté navíc zjistili, že muž nemá řidičské oprávnění ani oprávnění k provozování taxi služby.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Magistrát ke zřízení specializované jednotky přiměla hlavně nechvalně známá pověst pražských taxikářů. Dvanáct strážníků se zaměřuje především na předražování jízdného.

"Mají k dispozici služební vozidlo a přístup do registru řidičů taxi. Spolupracují i s některými hotely, kde se v minulosti objevily ze strany hostů největší stížnosti na okrádání taxikáři," uvedl náměstek ředitele městské policie Ludvík Klema.

V posledních dnech se strážníkům podařilo zadržet řidiče, který si již delší dobu účtoval za cesty z letiště do centra přemrštěné částky ve výši 2500 až 4460 korun. Muž přitom vydával ručně psané účtenky renomovaných taxikářských firem.

"Díky oznámení managementu jednoho z hotelů se strážníkům podařilo muže identifikovat. Když byl na cestě se zákazníky na letiště, strážníci jej zastavili a při kontrole zjistili, nejen že nemá oprávnění k provozování taxi, ale dokonce že nemá ani řidičský průkaz," uvedl Klema. Falešný taxikář se zřejmě nevyhne trestnímu oznámení, které na něj chtějí podat přepravní firmy, jejichž jménem předražené účtenky vypisoval.

Přemrštěné jízdné i vynulované taxametry

Rakouské turisty se pokusil okrást také další řidič, který si za cestu od stadionu Markéta v Břevnově do hotelu v Ruzyni účtoval 1300 korun. Hotelové recepční se ale částka nezdála a přivolala prostřednictvím linky 156 hlídku. Řidič nakonec peníze vrátil.

Policisté často vyšetřují i případy, kdy řidiči záměrně manipulují s taxametry. Podle Klemy se strážníci setkali i s tím, že taxikář zastavený hlídkou raději taxametr rychle vynuloval a zákazníkům sdělil, že je vezl zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám