Hlavní obsah

Syna družky polil benzinem a už škrtal sirkami. Chtěl jsem ho postrašit, řekl soudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvanáct let starý případ pokusu o vraždu v Pardubickém kraji a další trestné činy sexuálního zaměření, které se staly v letech 2016, 2021 a loni, projednává od pondělí Krajský soud v Pardubicích. Obžalovaný je muž, který v roce 2011 měl vzít v afektu kanystr s benzinem a polít jím syna své družky. Ten se naštěstí probudil.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Když mladík vyběhl do vedlejší kuchyně, viděl obžalovaného, jak již škrtá sirkami. Kvůli silnému rozrušení a křiku dalších členů domácnosti se mu to nepodařilo a mladík stačil utéct z dnes již nestojícího domu na zahradu. Muž se za ním rozběhl, hodil po něm kamenem, kterým ho zasáhl do hlavy, ale zraněný přeskočil plot a utekl.

„Chtěl jsem ho postrašit, nikdy jsem ho nechtěl zabít. V afektu jsem udělal hloupost, že jsem ho šel takhle nevhodným způsobem postrašit,“ tvrdil u soudu obžalovaný. Motivem jeho činu podle něj bylo špatné chování syna jeho družky, který střídal střední školy, pil alkohol, chodil na diskotéky, dělal doma nepořádek a nepracoval.

Další tři skutky z pozdějších let, pohlavní zneužití, sexuální nátlak a znásilnění, se týkají chování obžalovaného vůči třem dívkám z okruhu kamarádek rodiny. Obžalovaný u soudu prohlásil, že se necítí být vinen ani v těchto případech, připustil jen zranění jedné z poškozených, ale vinu uznal s tím, že nejednal kvůli sexuálnímu ukájení. Nicméně způsobená zranění byla na pohlavních orgánech.

Třináctiletá měla sex s přítelem, pak po něm chtěla odškodné

Krimi

„Při skotačení a hraní došlo k tomuto, měla v kalhotkách krev, řekla to tetě, že jsem s ní chtěl souložit. Byla na mne naštvaná, dal jsem prst, kam jsem neměl, zabořil se mi do jejího přirození,“ popsal podle ČTK událost obžalovaný. Popřel, že by dívka byla svlečená, podle něj měla na sobě tričko, tepláky a kalhotky. V přípravném řízení uvedl, že se nechal svést dvanáctiletou dívkou.

Právě tento poslední případ spustil vlnu vyšetřování, když se napadená dívka svěřila kamarádce z rodiny obžalovaného. Soud bude pokračovat i v dalších dnech, respektive je hlavní líčení naplánováno i na 13. a 14 září.

Napadení ženy v Hostivaři: Policie obvinila mladíka ze znásilnění

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám