Hlavní obsah

Napadení ženy v Hostivaři: Policie obvinila mladíka ze znásilnění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Šestnáctiletého mladíka podezřelého z toho, že v noci na sobotu napadl ženu v pražské Hostivaři, policie v neděli obvinila ze znásilnění. Kriminalisté rovněž navrhují státnímu zastupitelství, aby u soudu žádalo vzetí zadrženého do vazby. Mladíka policie dopadla v sobotu při rozsáhlé pátrací akci.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Policie – ilustrační snímek

Článek

„Kriminalisté mladistvému sdělili obvinění z trestného činu znásilnění a podali podnět na jeho vzetí do vazby,“ informovala v neděli policie na Twitteru.

Mladík podle vyšetřovatelů ženu napadl v Doupovské ulici, oběť pak odtáhl do křoví.

Přivolaní policisté podezřelého nejdřív pronásledovali, dokonce použili varovný výstřel. Nejdřív se mu podařilo zmizet, zakrátko ho ale při pátrací akci policisté dopadli. Policie původně informovala o případu fyzického napadení s možným sexuálním podtextem.

Šestnáctiletý mladík napadl a pokusil se znásilnit ženu v Hostivaři

Krimi

Na sociálních sítích se objevily informace o tom, že podezřelým útočníkem je Ukrajinec. Policie neupřesnila, z jaké země obviněný pochází.

Případ z Hostivaře společně s nedávným znásilněním a pokusem o vraždu mladé dívky z Plzně zmínil Vondrášek na dnešní tiskové konferenci, na níž ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) odmítl kolektivní vinu u trestných činů cizinců a odmítl rozdmýchávání vášní a nenávistných projevů kvůli národnosti pachatelů.

Z útoku v Plzni je podezřelý 18letý Ukrajinec.

Velvyslanectví Ukrajiny k znásilnění v Plzni: Jsme znepokojeni, viník musí být potrestán

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám