Hlavní obsah

Syn škrtil svou matku se slovy, že půjde na hřbitov

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Na svou vlastní spící matku zaútočil její syn na Orlickoústecku. Začal ji škrtit gumovým těsněním na okna, matka se ale probudila a začala volat o pomoc. Volání zaslechla jak přítelkyně syna, tak také sousedé, kteří zavolali policii.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pokus syna připravit o život jeho matku se odehrál na počátku června, policie o něm však informovala až ve čtvrtek. Třiaosmdesátiletá žena spala ve své posteli, když k ní přišel její devětačtyřicetiletý syn s gumovým těsněním na okna a začal ji škrtit.

„Svůj útok měl doprovázet slovy: „Do pečovateláku nepůjdeš, půjdeš na hřbitov!“ Ženu však silná bolest způsobená škrcením probudila a začala se útoku aktivně bránit a křičet o pomoc,“ informoval ve čtvrtek policejní mluvčí Lukáš Maier.

Volání o pomoc uslyšela synova přítelkyně, která vtrhla do ložnice a křičela na muže, aby svého jednání zanechal. Sousedé, kteří volání také slyšeli, mezitím zavolali policii.

Matka nejdříve škrcení neprozradila

„Syn nejprve přivolaným policistům tvrdil, že mezi ním a matkou došlo pouze k hádce. Toto potvrzovala nejprve i matka, a to zřejmě ze strachu ze svého syna. Policisté přistoupili k vykázání muže na dobu deseti dnů,“ řekl mluvčí policie.

Strach ženu opustil o několik dnů později, kdy se rozhodla svěřit se policistům na policejní služebně. Útočníkova matka měla na krku stále viditelné stopy po škrcení.

Pardubičtí kriminalisté následně muže zadrželi a zahájili jeho trestní stíhání pro pokus vraždy. Soud na něj uvalil vazbu. Agresivnímu muži hrozí až 18 let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám