Hlavní obsah

Svou ženu týral čtvrtstoletí. Ve vězení stráví 4,5 roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Těžko uvěřitelné čtvrtstoletí týral svoji manželku muž z Hodonínska. Ženě nadával, vyhrožoval a bil ji, přičemž ve svém zavrženíhodném chování nepřestal ani ve chvíli, kdy byla žena těhotná, a pokračoval později i ve chvílích, kdy byly jeho řádění přítomny děti. Brněnský krajský soud mu v úterý potvrdil čtyři a půl roku ve vězení.

Soud v případu týrání manželkyVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Trestuhodného chování se dnes třiapadesátiletý muž dopouštěl od roku 1997 až do roku 2022, kdy byl po jednom z mnoha útoků konečně zadržen policí. K týrání docházelo v bytě v malé obci na Hodonínsku a je přitom s podivem, že mužovu řádění nikdo neudělal přítrž dřív, protože žena bývala po jeho útocích zkrvavená a plná modřin.

„Po požití alkoholu nejdříve manželku týral psychicky v podobě opakovaných vulgárních nadávek, vyhrožoval jí, že ji vyhodí z balkonu, zabije. Obviňoval ji z nevěry, ponižoval ji, že neumí vařit a že se její jídla nedají jíst. Ženu pak fackoval, tahal za vlasy, dával jí rány pěstí, přičemž tato měla na těle modřiny, monokly, tekla jí krev, měla i zlomené žebro,“ vypočetlo státní zastupitelství v obžalobě.

Četnost a intenzita útoků postupně rostla. „V důsledku jednání obžalovaného žena i s dětmi utíkala do bezpečí k sousedům, měla strach o svůj život. Při příchodu domů se ptala sousedů, zda je její muž doma a jestli je opilý,“ dodala obžaloba.

Žil s manželkou a družkou. Tu znásilňoval a týral, o děti se nestaral, dostal sedm let

Krimi

Za týrání a ohrožování výchovy dětí dostal muž u hodonínského okresního soudu čtyři a půl roku vězení. U soudu se hájil tím, že pokud se nějakého útoku dopustil, bylo to prý pod vlivem alkoholu.

„Žena ale taky pila“

„Žena ale taky hodně pila, já jsem jí za to nadával,“ tvrdil s tím, že se žádného závažného jednání nedopustil. Proti verdiktu si podal odvolání k brněnskému krajskému soudu a horoval za nižší trest.

U odvolacího senátu v čele s Markétou Jirsovou ale nenašel žádné zastání. „Obžalovanému přitěžovalo, že se trestné činnosti dopouštěl vlastně celou dobou jejich soužití. Pokračoval v ní i poté, co se jim narodily tři děti. Délka páchání je opravdu alarmující,“ smetla odvolání soudkyně Jirsová.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Soud v případu týrání manželky

Opilý zbil přítelkyni, autem málem přejel její příbuzné. Soud řeší domácí násilí

Krimi

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám