Hlavní obsah

Student podezřelý z útoku na učitele v Michli byl obviněn z vraždy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Devatenáctiletý žák učiliště v pražské Michli, který měl ve čtvrtek zaútočit mačetou na pedagoga, byl v sobotu vzat do vazby. Rozhodl o tom Obvodní soud pro Prahu 4, který vyhověl návrhu státního zástupce. Policisté mladíka obvinili z vraždy. Hrozí mu až 20 let vězení, uvedlo městské státní zastupitelství.

Foto: Aktu.cz

Policejní vůz s podezřelým odjíždí od Okresního soudu pro Prahu 4.

Článek

„Dnešního dne rozhodl soud o vzetí obviněného do vazby. Jako vazební důvod soud shledal důvod vazby útěkové a předstižné, tj. nebezpečí, že obviněný uprchne, bude se skrývat, aby se vyhnul trestnímu stíhání,“ uvedl mluvčí pražského městského státního zastupitelství Aleš Cimbala s tím, že soud přihlédl k tomu, že mladíkovi hrozí vysoký trest.

Obviněn byl z vraždy, za což mu hrozí trest odnětí svobody na 12 až 20 let.

„Spáchanému skutku, tak jak z dosavadního průběhu přípravného řízení vyplývá, odpovídá ustanovení o spáchání vraždy úmyslně a s rozmyslem,“ doplnil mluvčí, podle nějž bude vyšetřování pokračovat.

Útok mačetou

Útok se odehrál ve čtvrtek před polednem o přestávce ve čtvrtém patře budovy školy. Žák měl na učitele zaútočit mačetou a způsobit mu vážná zranění.

Policie zahájila trestní řízení v případu útoku na učitele

Krimi

Záchranáři jej ještě několik desítek minut resuscitovali, ale nakonec podlehl těžkému poranění. Podezřelý z místa utekl, policisté jej našli asi o dvě hodiny později u osady Jarov na jihu Prahy.

Pan učitel ležel na zemi a všude byla krev, vypověděli studenti z učiliště

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám