Hlavní obsah

Policie zahájila trestní řízení v případu útoku na učitele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie zahájila trestní řízení v případu útoku 19letého žáka učiliště v pražské Michli. Uvedl to mluvčí městského státní zastupitelství Aleš Cimbala.

Podezřelého z útoku na učitele převážejí do celyVideo: Aktu.cz

 
Článek

Mluvčí policie Jan Rybanský v pátek dopoledne Novinkám sdělil, že policie případ komentovat nebude, protože si právo na informace vyhradilo městské státní zastupitelství.

"S ohledem na krátkou dobu od zahájení trestního řízení nedisponuji informacemi, které by bylo možné uveřejnit," uvedl Cimbala. Informace podle něj bude možné poskytnout zřejmě až během víkendu. Není jasné, zda už padlo obvinění ani právní kvalifikace činu.

Útok se odehrál ve čtvrtek před polednem ve čtvrtém patře budovy školy o přestávce. Žák měl na učitele zaútočit mačetou a způsobit mu vážná zranění.

Učně podezřelého ze smrtícího napadení učitele převezli v kukle do cely

Krimi

Záchranáři jej ještě několik desítek minut resuscitovali, ale nakonec podlehl těžkému poranění. Podezřelý z místa utekl a policisté jej našli asi o dvě hodiny později u osady Jarov na jihu Prahy.

Pátrací akce u osady JarovVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Podle policie 19letý mladík měl s učitelem konflikt. Ministr školství Petr Gazdík doplnil, že se útok zřejmě týkal studentského neúspěchu z předchozího dne. Podezřelý nebyl opilý ani pod vlivem drog.

Pan učitel ležel na zemi a všude byla krev, vypověděli studenti z učiliště

Krimi

Kolegové o zemřelém uvedli, že to byl příjemný člověk, který byl přísný. Škola byla v pátek uzavřena, žáci dostali ředitelské volno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám