Hlavní obsah

Strážník v Brně chtěl muži sebrat petku s vínem, ten na něj vytáhl nůž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Až do nečekané míry se vyhrotila v úterý situace na Bubeníčkově ulici v Brně, kde hlídka strážníků uviděla muže popíjejícího víno z PET lahve. Protože tím muž porušil zákaz konzumace alkoholu na veřejnosti, strážníci muže oslovili s tím, aby jim několik lahví vína vydal. Muž ale místo toho sáhl po noži.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Muž začal hlídce vyhrožovat. V momentě, kdy jeden ze strážníků uchopil láhve s vínem, muž na něho výhružně zakřičel, aby je okamžitě položil, a odhodlaně se směrem k němu vydal. Jeho agresivita vyvrcholila, když rázně vytáhl z kapsy nůž a odhodlaně se přibližoval ke strážníkovi, který v rukou držel láhve s alkoholem,“ popsala situaci mluvčí strážníků Jana Pokorná.

Strážníci se nenechali zastrašit a hbitě se chopili svých teleskopických obušků. Po důrazné a opakované výzvě pak muž raději nůž sklopil.

„Čtyřiačtyřicátník skončil v poutech a naštěstí nikoho nezranil. Plastové láhve s vínem poputují k úředníkům, kterým podezření z porušení vyhlášky hlídka oznámila. Muže z Břeclavska si od strážníků převzali přivolaní republikoví policisté,“ dodala mluvčí.

Opilí Brňané si pomocí facek vyměňovali názory v tramvaji

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám