Hlavní obsah

Strážník podezřelý z obtěžování školaček byl hledaný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražskou městskou policii zasáhl nepříjemný skandál. Policie nedávno v tichosti obvinila dva strážníky z oddělení metra kvůli sexuálnímu obtěžování dvou školaček. Jeden z mužů, jak v pátek uvedla Nova, přitom byl celostátně hledaný.

Foto: zámek v Jindřichově Hradci
Článek

Třiatřicetiletého muže, který pochází z Litovle na Olomoucku, hledali policisté od loňského září kvůli neplacení výživného. K pražské městské policii nastoupil 1. října. Zadržen byl až 8. dubna kvůli podezření ze sexuálního obtěžování čtrnáctileté dívky. Trestného činu se strážník spolu se svým kolegou údajně dopustil během služby 16. března.

Čtrnáctiletá dívka i její o rok starší kamarádka skončily v rukách strážníků proto, že neměly v metru jízdenku a revizor ochránce zákona požádal, aby obě vyvedli do neplaceného prostoru.

Strážníci nyní podle důvěryhodného zdroje ČTK čelí podezření z toho, že dívky ve stanici Můstek odvedli do technických prostor metra, kde údajně přistoupili k neobvyklým osobním prohlídkám.

"Přes šaty je osahávali na prsou, mezi nohama a jedné strčili obušek za kalhoty a kalhotky," uvedl zdroj. Školačky si ale událost nenechaly pro sebe a se vším se svěřily maminkám. Jedna z nich případ oznámila policii.

Strážníkovi hrozí 8 let

Po výslechu nezletilé i její přítelkyně byli třiatřicetiletý strážník i jeho dvaačtyřicetiletý kolega obviněni z několika trestných činů. Vedle zneužívání pravomoci veřejného činitele jsou podezřelí z ohrožování mravní výchovy mládeže a omezování osobní svobody.

Jeden z nich je stíhán také za pohlavní zneužívání, takže mu hrozí až osm let vězení. Jeho kolegovi může soud v případě uznání viny vyměřit maximálně dvouletý trest. Stíhání obou mužů je vedeno na svobodě. Podle informací ČTK zůstávají oba strážníci až do uzavření aféry u městské policie, byli ale přeřazeni na administrativní práci a hlídkovou činnost v terénu již nevykonávají.

Ředitel pražské městské policie Vladimír Kotrouš chce nyní jednat s policejním prezidiem, aby jeho strážníky prověřovalo. "Není mi jasné, jak k tomu mohlo dojít, že nebyl nalezen," řekl televizi Nova Kotrouš.

Reklama

Výběr článků

Načítám