Hlavní obsah

Státní zástupce obžaloval Kočku z vydírání

– Praha

Státní zastupitelství pro Prahu 4 podalo obžalobu na tři lidi, kteří podle policie napadli sedmapadesátiletého muže a nutili ho k převodu firmy. Informoval o tom mluvčí pražského městského státního zastupitelství Aleš Cimbala. Mezi obžalovanými je podle dřívějších informací i pražský podnikatel Jan Kočka. Žalobce viní tři muže z vydírání, jednoho z nich i z ublížení na zdraví.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Trojice podle Cimbaly nutila muže k převodu společnosti. "Jeden z obviněných poškozeného též opakovaně udeřil, čímž mu ublížil na zdraví," uvedl mluvčí. Další z obviněných pak podle něj dal muži před obličej ostří odlamovacího nože.

Podle dřívějšího vyjádření státního zástupce Tomáše Sani musel muž po útoku vyhledat ošetření, ale nebyl hospitalizovaný. Dva z obviněných byli kvůli případu po určitou dobu ve vazbě. Kočkův advokát Vlastimil Rampula loni v červenci uvedl, že jeho klient považuje obvinění za nesmyslné.

Soud začal řešit 150milionovou kauzu krácení daní, podnikatel Kočka vinu odmítl

Krimi

Kočka figuruje i v rozsáhlém případu údajných daňových podvodů, který od března projednává pražský městský soud. V kauze je viněno 26 lidí a čtveřice firem, podle státního zástupce zkrátili daně o zhruba 150 milionů korun.

Rodina Kočkových proslula mimo jiné pořádáním matějských poutí na holešovickém Výstavišti. Bratra Jana Kočky zastřelil v roce 2008 v pražské restauraci Monarch Bohumír Ďuričko, kterého soud poslal na 12,5 roku do vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám