Hlavní obsah

Stařenku ve Frýdku-Místku okradli o prsteny s tím, že je nechají posvětit. Styděla se to pak oznámit

Frýdek-Místek

Policisté pátrají po muži a ženě, kteří ve Frýdku-Místku ukradli čtyřiaosmdesátileté ženě postupně dva prsteny celkem za 11 tisíc korun. Dvojice stařence namluvila, že nechají její prsten posvětit u faráře, aby byla zdravá.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu ve čtvrtek informovala policejní mluvčí Kateřina Kubzová. Muž se ženou seniorku poprvé oslovili 24. března, když dopoledne seděla na lavičce autobusové zastávky u polikliniky v ulici 8. pěšího pluku. Důchodkyně nabídce posvěcení zlatého prstenu uvěřila a muži ho předala. Dvojice ženě slíbila, že jí prsten donesou domů, to se ale nestalo.

O týden později seniorka dotyčnou dvojici náhodně potkala na Malém náměstí. „Když po nich chtěla vrátit svůj prsten, přišli s další legendou. Následovala je až k dopravnímu hřišti na ulici Pionýrů, kde se posadila na lavičku,“ uvedla Kubzová.

„Dvojice využila její slabé chvíle a pod záminkou, že jim musí dát ještě druhý prsten, aby jí vrátili ten první, jí neznámá žena z prstu stáhla zlatý prsten. Poté oba z místa odešli,“ zmínila mluvčí.

Mladík drsně připravil seniorku o všechny úspory. Měl jsem ji rád, vždy mi pomohla, řekl o ní

Krimi

Seniorka věc policii hned neoznámila, protože se styděla. „Pár dní nato se však svěřila své vnučce, která ji odvezla na policejní služebnu celou věc nahlásit,“ uvedla mluvčí.

S žádostí o pomoc při objasnění uvedeného činu se policie obrací i na veřejnost. Pachatelům za krádež hrozí až dva roky vězení.

Nezbylo jí ani na inkaso. Pracovnice banky oznámila policii, že stařenku někdo obírá o peníze

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám