Hlavní obsah

Stařenka z Brna prý mladíkovi při odmetání sněhu zničila truhlík. Muž zavolal strážníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Truhlík na květiny rozbitý napadrť. Osmaosmdesátiletá stařenka čile se ohánějící pometlem v roli hlavní podezřelé. A její třiatřicetiletý soused, který se nemůže smířit se ztrátou truhlíku, v úloze poškozeného. Tak vypadají základní obrysy dramatu, které museli rozplétat brněnští strážníci.

Foto: Městská policie Brno, Novinky

Klíčovým důkazem v sousedském sporu se stal rozbitý truhlík.

Článek

Hlídka městské policie spěchala ve čtvrtek odpoledne do jednoho domů v brněnských Žabovřeskách, kam ji přivolal třiatřicetiletý muž. Ten se nedokázal přenést přes ztrátu truhlíku na květiny, který prý měla na svědomí stařenka bydlící nad ním.

„Strážníkům řekl, že slyšel padat sníh, který údajně dopadl na jeden z truhlíků umístěných na jeho balkonu. Truhlík prý pod tíhou sněhu spadl ze třetího patra na zem a poškodil se,“ popsala zapeklitý případ mluvčí strážníků Jana Pokorná.

„Když otevřel balkonové dveře, údajně uslyšel bouchání násadou od smetáku a poté, co vyšel na balkon, viděl nájemnici bydlící nad ním, jak odmetá pometlem sníh,“ dodala Pokorná.

Důchodkyně sousedovy nářky na zničený truhlík prý odbyla s tím, že sníh by stejně spadl a o žádném truhlíku prý nic neví.

„Majitel truhlíku vyčíslil způsobenou škodu na 200 korun a trval na tom, aby mu sousedka květináč zaplatila. Ta to odmítla a o její případné vině a trestu tak budou rozhodovat úředníci,“ dodala mluvčí.

Jako v Popelce? Policie chce podle boty najít loupežníka, který přepadl hernu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám