Hlavní obsah

Jako v Popelce? Policie chce podle boty najít loupežníka, který přepadl hernu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Tak trochu v prince ze známé pohádky o Popelce se proměnili brněnští kriminalisté, kteří vyšetřují přepadení jedné z heren. Hlavní stopou, jež po pachateli zbyla, je totiž jedna jeho bota, kterou ztratil na útěku. Detektivové věří, že stejně jako pohádkový princ i oni díky botě záhadu vyřeší.

Foto: Policie ČR

Loupežníkovy boty

Článek

Přepadení herny se odehrálo už na konci září, policisté se ale s prosbou o pomoc obrátili na veřejnost až nyní.

„Událost se odehrála asi hodinu po půlnoci, kdy do podniku v ulici Václavská vešel neznámý muž, se zbraní v ruce si od obsluhy vynutil vydání finanční hotovosti bezmála devadesát tisíc korun a zmizel. Po uvedeném přepadení barmanka kontaktovala policii,“ popsala policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Foto: Policie ČR

Při přepadení se muž maskoval rouškou a kšiltovkou

I když policisté okamžitě vyrazili na místo, po lupiči, který se při přepadení maskoval rouškou a kšiltovkou, jako by se zem slehla. „Hlídka však nalezla alespoň jednu zajímavou stopu. Jednalo se o poměrně výraznou botu zaklíněnou pod plotem u staveniště, kudy pachatel s největší pravděpodobností utíkal,“ upřesnila mluvčí.

Muž byl podle policie ve věku mezi třiceti a čtyřiceti lety, vysoký asi 170 centimetrů, střední postavy. „Na sobě měl černou mikinu a riflové kalhoty, na hlavě světlou kšiltovku a v levém uchu měl náušnici. Hovořil česky,“ dodala mluvčí s tím, že jakékoli informace k hledanému muži mohou lidé volat na tísňovou linku 158.

Lupič přepadl v Ostravě stařenku, na stopu policii přivedly svědkyně a kamery

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám