Hlavní obsah

Stařenka, která měla trpět hlady, je v pořádku. Starala se o ni sociální pracovnice

Právo, pko
Brno

Jako blesk proletěla čtvrtkem zpráva o osmdesátileté stařence, která zavolala na tísňovou linku brněnských strážníků s tím, že ji syn trápí hladem a bere jí důchod. Po důkladném prošetření se naštěstí v pátek ukázalo, že její stav není tak dramatický.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Když strážníci objevili vetchou, spoře oděnou a viditelně zanedbanou stařenku, s pláčem jim sdělila, že osmačtyřicetiletého syna vidí jen jednou za měsíc, kdy jí prý vezme důchod, nakoupí za to něco málo potravin a zase zmizí. Svou slotu demonstrovala čtyřmi kusy pečiva a sklenkou vody, což jí údajně mělo vystačit na pět dní živobytí. Strážníci proto zavolali záchranáře a republikové policisty.

„Situace naštěstí není tak dramatická, jak se mohlo na první pohled zdát. Policisté po důkladném prošetření případu, kdy vyslechli jak samotnou paní, tak i jejího syna, a na základě dalších zjištěných informací, dospěli k závěru, že se v tomto případě nejedná o podezření z trestného činu. O seniorku pravidelně pečuje syn i sociální pracovnice, nevykazuje žádné známky zanedbávání ani týrání hlady a podobně,“ prohlásila policejní mluvčí Andrea Straková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám