Hlavní obsah

Stařečka o holi oloupil o téměř 400 tisíc korun

Právo, kg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Podvodníci a zloději, kteří v Brně okrádají staré lidi o všechny jejich úspory, opět udeřili. Tentokrát se obětí stal 86letý stařec, kterého muž, jenž se vydával za pracovníka nemocnice, obral o neuvěřitelných 398 tisíc korun. Starý muž v Sochorově ulici v Brně mu v pátek minulý týden uvěřil, že mu jde zkontrolovat francouzské hole a vyměnit je za nové.

Článek

"Pachatel se vetřel do bytu muže a řekl mu, že mu zkontroluje francouzské hole. Pak mu sdělil, že ty jeho jsou nevyhovující, protože kloužou a že mu je za 1200 korun vymění za lepší. Starý muž souhlasil a šel pro peníze, aby podvodníkovi mohl zaplatit. Pachatel se díval, kde má peníze a ve chvíli nepozornosti mu všechny úspory sebral. Pak řekl, že jde do auta pro hole, ale do bytu už nikdy nepřišel," uvedla Andrea Procházková z brněnské policie.

Staré lidi podvádějí i dvě mladé ženy

Tento případ je zvláštní vysokou částkou, kterou měl stařec doma a o kterou ho pachatel obral. Není však zdaleka ojedinělý. V Brně se v posledním období opět objevili podvodníci a zloději, kteří využívají menší ostražitosti starších lidí. Do domů se jim vloudí třeba s historkou o tom, že se jim udělalo špatně, potřebují na záchod. Objevily se také dvě ženy, které tvrdí, že lidem, kteří prožili válku, nesou peníze.

"Pohybují se nám tu dvě mladší ženy ve věku od 20 do 25 let, které chodí v růžových šatech a jedna z nich má růžový pletený klobouček. Právě ony tvrdí, že jdou ze sociálky a nesou lidem peníze za útrapy ve válce. Slibují, že mají vyplatit dva tisíce korun, ale vždy u sebe mají pětitisícovou bankovku. Při snaze rozměnit si jedna nutně musí odskočit na záchod a druhá jedná se starým člověkem. Po jejich odchodu už chybí všechny peníze," dodala Procházková.

Tyto případy byly v posledním období v Brně čtyři a všechny se odehrály v části kolem Žabovřesk. Policie proto radí, aby starší lidé nikomu neotvírali a při sebemenším náznaku dostat se do bytu volali linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám