Hlavní obsah

Soud s Ferim obžalovaným ze znásilnění začne v polovině února

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Obvodní soud pro Prahu 3 nařídil hlavní líčení v případu bývalého poslance Dominika Feriho, který je obžalován ze dvou znásilnění a jednoho pokusu o něj. Kauzu začne soud projednávat 14. února, jednání je nařízené i na 16. února. Exposlanec v minulosti uvedl, že je připraven prokázat svou nevinu.

Foto: Novinky

Dominik Feri

Článek

Na informaci z justiční databáze o nařízeném jednání v úterý upozornila Česká televize (ČT).

Ferimu podle dřívějších informací hrozí až deset let vězení, protože je stíhán i pro trestný čin znásilnění spáchaný na dítěti, šlo o sedmnáctiletou dívku.

Policisté Feriho obvinili loni v březnu, státní zástupkyně ho obžalovala v polovině prosince.

„Obviněné osobě je obžalobou kladeno za vinu jednání popsané pod třemi skutky a kvalifikované jako dva dokonané trestné činy znásilnění a jeden pokus o trestný čin znásilnění,“ uvedl tehdy mluvčí pražského městského státního zastupitelství Aleš Cimbala.

Feri byl obžalován ze dvou znásilnění a jednoho pokusu o něj

Krimi

Policie začala Feriho prověřovat poté, kdy jej několik žen předloni na jaře v médiích obvinilo ze sexuálního nátlaku, obtěžování a násilí. Feri, který měl četné příznivce hlavně u mladé generace, po svědectví žen rezignoval na poslanecký mandát a oznámil, že nebude kandidovat ve volbách do Sněmovny. Skončil také v TOP 09 a stáhl se z veřejného života.

Svědectví několika žen, které tvrdily, že s nimi měl Feri sex i přes jejich nesouhlas, že se z nich snažil vylákat nahé fotografie nebo je veřejně dehonestoval, zveřejnily Deník N a server Alarm. Feri to odmítl, omluvil se ale za „nevhodné“ či „nepatřičné“ chování.

Feri se omluvil za nevhodné chování. Nařčení ze sexuálního násilí odmítl

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám