Hlavní obsah

Feri byl obžalován ze dvou znásilnění a jednoho pokusu o něj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Případ několika znásilnění, ze kterých je obviněný bývalý poslanec Dominik Feri, míří před soud. Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 3 (SZ) podalo obžalobu, o jejímž projednání ještě rozhodne soud. Ferimu v kauze hrozí až desetileté vězení. Na vývoj v případu upozornil v úterý server Seznam Zprávy.

Foto: Milan Malíček, Právo

Dominik Feri ve Sněmovně (29. května 2021)

Článek

Informaci Seznam Zpráv potvrdil mluvčí SZ Aleš Cimbala s tím, že obžalobu podala státní zástupkyně v pondělí k Obvodnímu soudu pro Prahu 3. Jméno obviněného mluvčí neuvedl, z uvedeného ale vyplývá, že se jedná o Feriho.

„Obviněné osobě je obžalobou kladeno za vinu jednání popsané pod třemi skutky a kvalifikované jako dva dokonané trestné činy znásilnění a jeden pokus o trestný čin znásilnění. S ohledem na skutečnost, že dosud nebylo nařízeno hlavní líčení (a s tím související potenciální předběžné projednání obžaloby), nebudeme k věci v současné chvíli poskytovat jakékoliv další a doplňující informace,“ dodal Cimbala.

Podání obžaloby navazuje na nedávné ukončení vyšetřování Feriho policií, která exposlance obvinila. Stíhání se rovněž týká podezření ze znásilnění spáchaného na dítěti, kdy se mělo jednat o sedmnáctiletou dívku.

Novinářka k případu Feri: Oběti nátlaku se neznaly, o manipulace nejde

Domácí

Oběťmi byly podle spisu dívky, se kterými se Feri měl seznámit na sociálních sítích, načež je pozval do svého bytu nebo k přátelům, kde se pak měl dožadovat pohlavního styku.

Feri, kterému hrozí až deset let vězení, obvinění ze znásilnění již dříve odmítl, omluvil se ale za „nevhodné“ či „nepatřičné“ chování.

Po oznámení o policejním obvinění loni v červnu prohlásil, že hodlá prokázat svou nevinu. Rovněž rezignoval na poslanecký mandát.

Feri se stížností proti stíhání za znásilnění neuspěl

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám