Hlavní obsah

Feri se omluvil za nevhodné chování. Nařčení ze sexuálního násilí odmítl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Poslanec TOP 09 Dominik Feri čelí nařčení, že v minulosti na domácích večírcích nutil ženy k sexu, i když to odmítly. Deník N a A2larm přinesly svědectví dívek, které jeho chování popisují. „Měl se mnou sex navzdory opakovanému nesouhlasu,” popisuje jedna z nich. Feri obvinění ze sexuálního násilí odmítl, omluvil se ale za nevhodné chování.

Foto: Petr Horník, Právo

Dominik Feri uspěl z posledního místa pražské kandidátky TOP 09

Článek

„Lživá nařčení ze sexuálního násilí, která se objevují v posledních dnech, nejčastěji anonymně na sociálních sítích, a která se dotýkají nejenom mě, ale také mého okolí, zásadně odmítám,” uvedl Feri.

Prohlášení zveřejnil na Instagramu a objevilo se také na webu TOP 09.

Napsal také, že jako politik musí počítat s osobními útoky a bohužel také s vedením kampaně, které není vždy fér. „Nicméně já osobně jsem kampaň vedl vždy čestně a nehodlám na tom nic měnit,” sdělil.

Babiš je chaot. Do čeho se vloží, tam je bordel, tepe Feri chaos s maturitami

Domácí

Deník N a A2larm v úterý přišel se svědectvím několika žen, které měl podle jejich slov Feri sexuálně zneužít. Jde o případy z let 2015 až 2020.

„Vzal noční stolek a zatarasil jím dveře, abych nemohla z pokoje odejít. Opakovala jsem, že s ním sex mít nechci, a žádala ho, ať v nátlaku a fyzickém dobývání přestane. Utrhl se na mě, ať prý držím hubu a už nic neříkám, a pak se na mě vrhnul a měl se mnou sex navzdory opakovanému nesouhlasu. Zůstala jsem jako opařená a nedokázala se ani pohnout, byla jsem paralyzovaná,“ popsala jedna z nich.

Potvrzeno, pravidla pro sněmovní volby se změní

Parlamentní volby

Druhou měl prý zneužít v koupelně, kterou také zatarasil. „Vlezl ke mně do sprchy a začal se nevybíravě dožadovat sexu. Tlačil na mě. Prostor byl malý a prakticky jsem nemohla odejít, protože mi zatarasil cestu. Neměla jsem jak z té sprchy odejít. Pořád mi opakoval, že to bude jenom trochu, že to bude jen chvíli, a moje odmítání ho vůbec nezajímalo,” svěřila se.

„Nakonec to proti mé vůli a navzdory tomu, že jsem několikrát jasně řekla ne, udělal. Nepřála jsem si s ním mít sex, a on to udělal,“ dodala.

Novinky se pokusily Feriho kontaktovat se žádostí o reakci, ale zatím neúspěšně.

Feri: Nyní žiji jinak

Politik ve svém psaném prohlášení obecně odmítl, že by se dopustil sexuálního násilí, nevhodné chování ale přiznal. „Není pro mě většího pocitu potupy a osobního selhání než se ohlédnout zpět na situace, kdy jsem se zachoval nevhodně, nepatřičně či negentlemansky. Všechna taková selhání mě mrzí a hluboce a upřímně se za ně omlouvám. Třebaže jsem se z chyb poučil, nelze nic odbýt jenom tím, že jsem byl zkrátka mladý a nyní žiji jinak,” doplnil.

Napsal dále, že je připraven v budoucnu o této problematice mluvit a využít všech svých možností a sil, aby dostala takovou pozornost, jakou si zaslouží. „Ušel jsem kus cesty a snažil se své nedostatky překonat. Věřím, že jsem se vydal správným směrem,” sdělil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám