Hlavní obsah

Soud řeší jednu z prvních Krejčířových kauz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Obžalobou na podnikatele Radovana Krejčíře a další tři lidi se ve středu začal zabývat Okresní soud v Karviné. Jde o jednu z jeho nejstarších a zároveň i nejméně závažných kauz. Soudce Kamil Babušek informoval Právo, že obžaloba se týká daňových úniků, ke kterým mělo docházet v letech 1993 až 1995.

Článek

Celková škoda nepřesahuje pět miliónů korun. Krejčíř je souzený jako uprchlý. "Dnes jsme začali výslechy obžalovaných. Krejčířovu výpověď jsme přečetli ze spisu," řekl Právu soudce Kamil Babušek.

Dodal, že jde o poměrně komplikovanou trestnou činnost. "Obžaloba má šest bodů a každý z těch daňových úniků je proveden jiným způsobem. Dá se říct, že u Krejčíře jde o podvody při dovozu vozidel z Německa a u ostatních obžalovaných se jedná o trestnou činnost, navazující na tyto dovozy," řekl.

Líčení s Krejčířem a dalšími třemi komplici bylo odročeno na 14. prosince, kdy se bude pokračovat výslechy svědků a čtením listinných důkazů.

Krejčíř pobývá na Seychelských ostrovech, tamní úřady ho přitom nemíní do ČR vydat. [celá zpráva

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám