Hlavní obsah

Soud poslal do vazby řidiče, který zabil policistku. Jeho slibu neuvěřil

– Mělník
Právo, rap

Dvaadvacetiletý mladík, který v pátek večer pod vlivem drog smetl ze silnice a zabil policistku, skončil ve vazbě. V pondělí dopoledne ho do vazební věznice poslal Okresní soud v Mělníku.

Řidič při ujíždění srazil policistkuVideo: Novinky

 
Článek

„Soud poslal obviněného muže do vazby a nepřijal jeho písemný slib,“ řekla Právu mluvčí mělnického soudu Gabriela Antonie Bartová bez dalších podrobností s tím, že jednání o vazbě je ze zákona neveřejné.

Muži hrozí za násilí proti úřední osobě až 16 let vězení.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Měl zákaz řízení

Řidič pronásledovaný policií v pátek večer u Brandýsa nad Labem srazil a těžce zranil policistku, která ho chtěla zastavit. Muž byl podle kriminalistů pod vlivem drog a byl mu vysloven zákaz řízení. Žena skončila v kritickém stavu v nemocnici s poraněnou hlavou a zlomenou nohou. V odpoledních hodinách pak zemřela.

Vůz chtěla nejdříve zastavit hlídka z obvodního oddělení v Brandýse nad Labem. Řidič ale na výzvu policistů nereagoval a začal ujíždět. "Policisté ho pronásledovali, na pomoc byly přivolány i další hlídky. Mezi Brandýsem nad Labem a Kostelcem nad Labem vozidlo znovu zastavovala hlídka policistů a řidič do policistky najel," popsala nehodu mluvčí policie Markéta Johnová.

Krátce po 16. hodině mluvčí Novinkám potvrdila, že žena na následky zranění v nemocnici zemřela.

„Lékař musel pacientce zajistit dýchací cesty a připojit ji k umělé plicní ventilaci. Vrtulník nemohl vzlétnout kvůli nepříznivému počasí, a tak byla žena se závažným poraněním hlavy a otevřenou zlomeninou holenní kosti transportována sanitkou do traumacentra Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v Praze,“ informovala ráno Novinky mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Policisté pak posádku zadrželi – kromě řidiče v autě jeli ještě další muž a žena. Dvaadvacetiletý řidič byl podle policie pod vlivem metamfetaminu a měl vyslovený zákaz řízení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám