Hlavní obsah

Smrt otce oznámil až za pár dní, prý kvůli tomu, že nemá na pohřeb

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Několik dní, možná déle než týden žil se svým mrtvým 82letým otcem v jednom domě v Ostravě jeho o pětadvacet let mladší syn. Teprve poté jeho úmrtí oznámil policii. Důvodem byla údajně mužova bezradnost nad tím, že nemá z čeho zaplatit otcův pohřeb. O neobvyklém případu informovala v úterý mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„O úmrtí muže informoval policii jeho syn. Oznámil, že otec zemřel před několika dny a doposud je stále v domě. Při dalším prověřování bylo zjištěno, že zesnulý se měl nacházet v domě několik dnů, možná i týdny,“ řekla mluvčí s tím, že syn s mrtvým po celou dobu sdílel domácnost.

Muž nejenom že neměl peníze na pohřeb svého otce, ale údajně ani nemá co jíst. „Svoji finanční tíseň charakterizoval i dalšími informacemi. Údajně se stravoval potravinami, které předtím pořídil jeho otec, a v místnosti přestal topit,“ doplnila mluvčí.

Událost nyní prověřuje policie, která čeká na vyjádření soudního znalce k přesné době úmrtí i jeho příčině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám