Hlavní obsah

Smrt čtyřletého chlapce prý způsobil třináctiletý hoch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NOVÉ DVORY

Za smrt čtyřletého chlapce z Nových Dvorů-Ovčár, který byl podle pitvy udušen a jehož tělíčko našli policisté před zhruba měsícem několik stovek metrů od jeho domova, je údajně odpovědný třináctiletý hoch. Informovala o tom Česká televize (ČT). Protože je podezřelý nezletilý, nesmějí o něm vyšetřovatelé říci nic dalšího, uvedla.

Článek

"Zjistili jsme, že pachatelem je nezletilý chlapec. Proto byl umístěn do diagnostického ústavu," řekla ČT mluvčí středočeské policie Soňa Budská. Bližší informace kvůli věku údajného pachatele odmítla sdělit.

ČT připomněla, že zesnulý chlapec žil v polorozpadlém domě bez elektřiny, vody a sociálního zařízení na kraji obce. V domě bydlí asi čtyři rodiny včetně deseti dětí. "S otázkou bydlení to, co se stalo, nijak nesouvisí. Děti nikdy nebyly týrány ani zneužívány," řekla ČT Ivana Hronová z oddělení péče o děti kutnohorského městského úřadu.

Již před necelým měsícem prokázala pitva, že smrt chlapce má zřejmě na svědomí cizí osoba. Protože byly na dítěti shledány stopy násilí, začala policie případ vyšetřovat jako vraždu. Sexuální zneužití se tehdy neprokázalo. [celá zpráva]

Mrtvolku objevili policisté po několikahodinovém pátrání v poli nedaleko chlapcova domova. Do pátrací akce se zapojilo téměř 50 policistů, hasičů, příslušníků speciální pražské pořádkové jednotky, přizván byl psovod se psem vycvičeným na vyhledávání osob v sutinách i vrtulník s termovizí. Na výzvu obecního rozhlasu se do hledání zapojilo i asi 50 místních obyvatel.

Reklama

Související témata:

Související články

Čtyřletého chlapce z Kutnohorska někdo zabil

Smrt čtyřletého chlapce z Nových Dvorů-Ovčár, jehož tělíčko našli ve čtvrtek policisté několik stovek metrů od jeho domova, má zřejmě na svědomí cizí osoba....

Výběr článků

Načítám