Hlavní obsah

Školačce poslal video s obnaženým tělem. Ta to nahlásila a policie recidivistu v podmínce zadržela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Ve vazbě skončil muž z Jihlavska, kterého ani podmíněný odklad trestu neodradil od zapovězených sexuálních choutek. Školačka, na kterou dostal zálusk, naštěstí včas vyhledala pomoc. Chlípníkovi tedy nejspíš hrozí maximálně pětiletý trest. O případu informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policie. Ilustrační snímek

Článek

Nezletilou dívku 41letý muž velmi vzdáleně znal a věděl i o jejím nízkém věku. Jeho samotného ale nezletilá neznala. Když ji přes sociální síť oslovil, komunikaci odmítla a nereagovala; on přesto v posílání textových a zvukových zpráv pokračoval.

„Dívka měla z neznámého muže obavu a jeho komunikaci se snažila ukončit. Muž následně natočil video se sexuálním obsahem a vzkazem, ve kterém byl obnažený, a dívce jej poslal.

Školačka poté vyhledala pomoc a následně přijali policisté trestní oznámení,“ popsala policejní mluvčí.

Otčím z Teplicka podle žaloby zneužíval nevlastní dceru, přišla na něj FBI

Krimi

Kriminalisté podezřelého minulý týden v Jihlavě zadrželi, umístili do cely a v místě jeho bydliště provedli domovní prohlídku. Shromážděné důkazy vedly k zahájení trestního stíhání.

„Muž je obviněn z přečinu ohrožování výchovy dítěte, přičemž takový čin spáchal opětovně, a dále přečinu šíření pornografie,“ uvedl kriminalista Jakub Pivoňka.

Obviněný není policii ani soudu neznámý, v minulosti byl vícekrát trestaný za různorodou trestnou činnost. Do vězení se dostal i za závažný násilný mravnostní čin.

„Naposledy byl muž odsouzen na konci loňského roku, a až do roku 2026 je ve zkušební době podmíněného trestu odnětí svobody,“ shrnula mluvčí dostatečné důvody pro podání návrhu na vzetí chlípníka do vazby, což akceptoval i soud.

Případ kriminalisté dále vyšetřují, za jednání, z něhož je nyní obviněn, by mohl soud recidivistu poslat do chládku až na pět let.

Další podmínka. Příbuzný měl hlídat nezletilou dívku, několikrát ji ale zneužil

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám