Hlavní obsah

Silničáři v Praze jsou v zápřahu. Po ledovce u Slap doklouzal autobus do příkopu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První rozsáhlejší sněžení letošní zimy zaměstnalo o víkendu i pražské silničáře. K prvnímu posypu nejdůležitějších komunikací vyjížděli v noci na sobotu. Ze stejného důvodu se posypové vozy vydaly do ulic i v neděli nad ránem, vyplývá z informací pražské Technické správy komunikací (TSK) na síti X. Podle meteorologů leží v neděli ráno sníh na většině území Česka. Ledovka byla příčinou nehody nedaleko Slap.

Autobus za Prahou skončil v příkopuVideo: Aktu.cz

 
Článek

Sníh působil o víkendu komplikace některým autobusovým spojům pražské MHD. V neděli ráno měli podle informací na webu dopravního podniku problémy se sjízdností silnic řidiči autobusů v oblasti Tuchoměřic a linka 172 v ulici Na Hvězdárně ve Velké Chuchli.

Do problémů se dostal i řidič linkového autobusu na pomezí okresů Praha-západ a Příbram. U obce Nové Dvory se vyhýbal na silnici nákladnímu autu a kvůli ledovce skončil v příkopu. Nikdo ze sedmi cestujících se naštěstí nezranil.

První ostrý výjezd letošní zimy měli pražští silničáři v sobotu v 01:30, kdy likvidačním posypem ošetřili nejdůležitější silnice v hlavním městě. Kvůli přetrvávajícímu chladnému počasí byl další výjezd posypových vozů vyhlášen dnes ve 02:15.

Pražské silnice zařazené do plánu zimní údržby TSK jsou rozděleny do tří základních pořadí podle jejich významu. Pro údržbu na komunikacích prvního pořadí je vyhrazeno 73 sypačů, které vyjíždí vždy s pluhem. Dalších 50 menších strojů je připraveno na méně důležité komunikace druhého a třetího pořadí. Stále je také k dispozici jeden sypač na operativní zásahy pro integrovaný záchranný systém a v případě potřeby má dodavatel k dispozici i dvě sněhové frézy, uvedla správa komunikací počátkem listopadu.

První vydatnější sněžení letošní zimy zasáhlo o víkendu většinu Česka. „Nedělní ráno je ještě více zasněžené než to sobotní. Sníh již leží na většině území ČR,“ uvedl dnes na facebooku Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Na horách podle jeho údajů leží nejčastěji mezi 20 a 30 centimetry sněhu a na hřebenech Krkonoš dosahuje výška sněhu až 60 centimetrů. Více než deset centimetrů dnes ráno naměřili ale i meteorologové na stanici Ústí nad Labem – Kočkov, která leží pouze v nadmořské výšce 375 metrů.

Hromadná nehoda zablokovala v sobotu večer dálnici D1, sněžit má na Vysočině i v neděli

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám