Hlavní obsah

Hromadná nehoda zablokovala v sobotu večer dálnici D1, sněžit má na Vysočině i v neděli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kolizi několika aut, která v sobotu večer na Vysočině zastavila provoz dálnice D1 na Brno, řeší policie jako tři dopravní nehody. Zranili se při nich tři lidé, uvedla mluvčí police Jana Kroutilová. Nehody se staly okolo 129. kilometru dálnice u Meziříčka na Žďársku v době, kdy silničáři upozorňovali na kluzkou vozovku se sněhem.

Foto: Profimedia.cz

Zimní provoz na dálnici D1 (ilustrační foto)

Článek

Nehody na dálnici se staly okolo 21:00. Provoz na Brno se podařilo obnovit asi po dvou hodinách.

„Policisté šetří tři dopravní nehody. První je s účastí osobního a nákladního vozidla, bez zranění. Při druhé nehodě se střetla dvě vozidla a došlo při ní ke zranění tří osob. Třetí nehoda je s účastí osobního vozidla a autobusu, bez zranění,“ uvedla Kroutilová.

Situace se v sobotu komplikovala i před dvaadvacátou hodinou, kdy ve směru na Brno došlo k dalším nehodám.

Zbytky sněhu jsou na silnicích Vysočiny i v neděli a meteorologové očekávají sněžení i během dne.

Na Vysočině bude v neděli spíš oblačno, sněhových přeháněk a mraků bude k večeru přechodně ubývat. Nejvyšší teploty budou od minus tří stupňů Celsia po nulu. Vítr může mít v nárazech rychlost přes 50 kilometrů v hodině.

S počasím bojují silničáři na Vysočině už od pátku, kdy vyjeli s posypovými vozy na Pelhřimovsku i na Havlíčkobrodsku a Jihlavsku.

„Všude se nám začíná na vozovkách držet sníh. Je to sjízdné s opatrností, bude se asi tvořit rozbředlý sníh, takže to může klouzat, protože se to bude ujíždět, za posledních pět dní už stačil povrch vozovek studeným větrem zchladnout,“ řekl v pátek dispečer Roman Hubený.

BMW po nehodě na Novojičínsku skončilo ve srázu, vytáhli ho hasičským speciálem

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám