Hlavní obsah

Šikana v ochrance prezidenta Pavla se nepotvrdila, rozhodla inspekce v kauze smrti bodyguarda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Podezření ohledně šikany mezi lidmi z ochranky prezidenta Petra Pavla se nepotvrdilo, rozhodla Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), která prověřovala okolnosti smrti jednoho z bodyguardů, jenž si v srpnu vzal život. Nic protiprávního inspekce nezjistila.

Foto: Milan Malíček, Právo

Prezident Petr Pavel

Článek

„Policejním orgánem GIBS nebyly zjištěny skutečnosti, které by nasvědčovaly možné šikaně, a ani nebylo zjištěno jiné protiprávní jednání vůči zemřelému policistovi,“ sdělila v úterý Novinkám mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) Ivana Nguyenová s tím, že inspekce případ odložila.

Na vývoj v případu upozornil server iDnes.cz.

Jeden z ochránců prezidenta v srpnu spáchal sebevraždu zřejmě služební zbraní. Informaci tehdy přineslo Rádio Prostor. Hrad ani policie se k věci s ohledem na citlivost odmítly vyjadřovat, stejně tak i samotná policie.

Některá média později informovala o tom, že ochránce hlavy státu měl čelit v zaměstnání šikaně, na kterou si měl stěžovat i nadřízenému. Vedení policie to ale odmítlo s tím, že nikdo nic nenahlásil.

Jeden z bodyguardů prezidenta Pavla spáchal sebevraždu

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám