Hlavní obsah

Jeden z bodyguardů prezidenta Pavla spáchal sebevraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z ochránců prezidenta Petra Pavla spáchal před několika dny sebevraždu, zřejmě služební zbraní. Informaci v pondělí přineslo Rádio Prostor. Hrad ani policie se k věci s ohledem na citlivost nechtějí příliš vyjadřovat.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Prezident Petr Pavel stoupá na horu Kleť v Blanském lese v šumavském podhůří v rámci své dvoudenní návštěvy Jihočeského kraje, 18. července 2023

Článek

„O víkendu si sáhl na život, měl při tom použít služební zbraň,“ cituje rádio zdroj z Pražského hradu.

„Byl to skvělý, spolehlivý a zapálený chlap. Vážil jsem si ho,“ řekl Novinkám zdroj, který si s ohledem na citlivost případu nepřál být jmenován.

Mluvčí prezidenta Markéta Řeháková se k věci nechtěla vyjadřovat a odkázala na policii. Hlavu státu chrání policisté z Útvaru pro ochranu prezidenta, který spadá pod policejní prezidium.

„Zpravidla se nevyjadřujeme k úmrtím policistů, pokud přímo nesouvisí s výkonem povolání, a to s ohledem na pozůstalé. V tomto případě nebudeme činit výjimku,“ uvedl policejní mluvčí Ondřej Moravčík.

Půta požádal o kontrolu na krajském úřadu v Liberci. Kvůli sebevraždě úředníka

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám