Hlavní obsah

Sháněla nezletilé prostitutce kšefty, dostala 3,5 roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Z trestného činu obchodování s lidmi se ve středu u Krajského soudu v Hradci Králové zpovídala Michaela Rakašová (23) z Kostelce nad Orlicí na Rychnovsku. Ta nezletilé dívce sháněla muže k sexuálním hrátkám. Soud přihlédl k tomu, že činu lituje, přesto ji poslal na tři a půl roku do vězení.

Foto: Ludmila Žlábková, Novinky

Michaela Rakašová u hradeckého krajského soudu

Článek

„Radši budu vstávat v pět třicet do práce než v pět třicet ve vězení. Udělám pro své děti vše, aby měly lepší život. Půjdu do práce, udělám pro ně všechno,“ kála se u soudu Rakašová.

K trestné činnosti došlo koncem letošního ledna. Zájemce o styk s nezletilou dívkou, s níž ale nebyla v příbuzenském poměru, sháněla na internetu a přes esemesky. Nejméně 1500 Kč obdržela za zprostředkování schůzky s mužem z Holic, pervitin zase za setkání nezletilé se zájemcem z Vamberka, třetí muž nakonec schůzku nevyužil.

„Lituju toho, moc toho lituji. To, co je v obžalobě, je pravda, ale navrhovaný trest pět až šest roků odnětí svobody je vysoký,“ řekla s pláčem obžalovaná, matka tří malých dětí, která přiznává občasné užívání marihuany a alkoholu.

Obhajoba poukazovala i na skutečnost, že nezletilá měla s prostitucí zkušenosti už před setkáním s obžalovanou a na Rychnovsko přijela právě za tímto účelem.

Policie obvinila osm lidí z kuplířství v kauze webu sex.cz

Krimi

„Michaela se mě zeptala, jestli bych si nechtěla vydělat peníze. Já řekla, že ano, tak mi něco sehnala. Když mi dala jídlo a sehnala kšeft, tak taky něco chtěla,“ uvedla poškozená na policii. Přiznala také, že od prosince 2022 měla sex asi s dvaceti muži.

Obžalované přitížilo, že už má i přes svůj nízký věk tři zápisy v trestním rejstříku a alternativní tresty na ni neměly žádoucí efekt. V současné době je ve výkonu trestu za krádež. Původní podmínka jí byla změněna na vězení poté, co se dopustila dalších dvou krádeží v supermarketu a ve sběrném dvoru.

Výše trestu však zatím není pravomocná, neboť jak obžalovaná, tak státní zástupkyně si ponechaly lhůtu k možnému podání odvolání.

Šestnáctiletou dívku nabízela na sex kuplířka z Karvinska. Ta dostala osm let vězení

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám