Hlavní obsah

Policie obvinila osm lidí z kuplířství v kauze webu sex.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Osm lidí a jednu právnickou osobu obvinili detektivové Národní centrály proti organizovanému zločinu z kuplířství. Dle policie kořistili z prostituce, která byla nabízena na desítkách inzertních webů. Zajištěn byl majetek v hodnotě 63 milionů korun. Případ se týká mimo jiné serveru sex.cz.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Policie – ilustrační snímek

Článek

„Organizovaným provozováním inzertních webů měly obviněné osoby kořistit z poskytované prostituce, kdy svým jednáním po velmi dlouhou dobu podle našich závěrů měly získat neoprávněný prospěch v řádech několika desítek milionů korun,“ uvedl mluvčí centrály Jaroslav Ibehej.

Skupina dle kriminalistů zneužívala svého dominantního postavení. Policisté následně znepřístupnili čtyři desítky webů, kde byl nabízen sex. Osm zadržených pocházelo z Prahy a středních Čech, kde byl také zabaven majetek v hodnotě cca 63 milionů korun.

„Jednalo se zejména o nemovitosti, slitky zlata, finanční prostředky na bankovních účtech i v hotovosti a motorové vozidlo,“ vysvětlil Ibehej.

Osoby byly obviněny z kuplířství a účasti na organizované zločinecké skupině. Jeden člověk byl vzat do vazby a z ní byl následně propuštěn po nahrazení vazby slibem. Obviněným hrozí až 10 let vězení.

Obviněný: Chtějí zlikvidovat mou firmu

Obviněný, kterého policie považuje za „vůdčí osobu organizované zločinecké skupiny“, pro Novinky obvinění odmítl s tím, že se dle něj jedná o snahu zlikvidovat firmu.

„Nesouhlasím s tím. Rozhodně se necítím být kuplířem, ani moje sekretářka se jím taky necítí být. Fungujeme 25 let a máme k dispozici několik právních analýz, které tvrdí, že inzerce jakéhokoliv druhu nemůže být považována za kuplířství. Takže to, co se teď děje, je pro nás naprosto šokující. Shledáváme to jako účelové, protože jsme vyčleněni jako jeden subjekt z mnoha,“ vyjádřil se pro Novinky.

Kriminalisté ve čtvrteční tiskové zprávě zároveň vyzvali případné poškozené, aby se obrátili na policii a poskytli výpověď.

„Kriminalisté vyzývají další osoby, které se cítí být psychicky, fyzicky nebo jinak poškozeny v souvislosti s inzercí na webu www.sex.cz (či jiných webech propojených s touto doménou) a s poskytováním zde inzerovaných služeb, aby se policistům přihlásily na e-mail: ncoz.o2@pcr.cz,“ požádal mluvčí centrály.

Prostitutky pendlovaly mezi Ostravou a Finskem, policie obvinila osm lidí z kuplířství

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám