Hlavní obsah

Šestnáctiletou dívku nabízela na sex kuplířka z Karvinska. Ta dostala osm let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na osm let poslal ostravský krajský soud do věznice s ostrahou Alenu Czakóovou, obžalovanou z obchodování s lidmi. Čtyřiašedesátiletá žena z Českého Těšína podle rozsudku déle než patnáct let organizovala na Karvinsku prostituci. Během vyšetřování vyšlo najevo, že kořistila mimo jiné z prostituce šestnáctileté dívky.

Foto: Aleš Honus, Právo

Alena Czakóová v jednací síni ostravského krajského soudu.

Článek

Prostituci žena organizovala ve svém bytě dlouhou dobu, obžaloba se zabývala jednáním v letech 2005 až 2021. Klienty pro svoje svěřenkyně, kterým poskytovala byt, získávala formou inzerce.

Peníze, které jí prostitutky odváděly, žena využívala na zahraniční dovolené, případně je prohrála na automatech. Státní zástupce původně navrhoval dohodu o vině a trestu. Po skončení hlavního líčení se pak pozastavil nad morálním profilem obžalované.

Prohlásil, že je nakonec rád, že žena na dohodu nepřistoupila, protože původně navrhovaný trest byl nižší, než si žena zaslouží.

Závěrečné řeči pak byly slovní přestřelkou mezi státním zástupcem a obžalovanou. Žalobce například prohlásil, že se běžně setkává s drogovými dealery i pachateli násilné trestné činnosti, ovšem postoj obžalované, která neprojevila žádnou sebereflexi, ho přesto zarazil.

„Dosud jsem se nesetkal s osobou s takto pokřivenou morálkou a osobnostním nastavením,“ řekl žalobce v jednací síni.

Czakóová na to reagovala velmi emotivně. „Uvěřil jste všem těm feťačkám a bláznivým ženám, které to dělaly celý život. Vyzobal jste to nejhorší, co proti mně řekly,“ prohlásila.

Podle ní jde přitom o nedůvěryhodné osoby, některé provozují prostituci dodnes. „Nevím, proč jste si na mě zasedl. Já jsem vám nic neudělala,“ řekla státnímu zástupci a rozplakala se.

Soud ale ženu nakonec uznal vinnou v plném rozsahu obžaloby, a to z obchodování s lidmi, kuplířství a ohrožování výchovy dítěte.

Kuplířka přitom svou vinu z velké části odmítala, zpochybňovala hlavně rozsah obžaloby a popírala zejména skutek, týkající se šestnáctileté dívky.

„Co se týká té holky, tak oni tvrdili, ta její matka, že má 18 let. Až pak se ukázalo, že je mladší. Když jsem to zjistila, tak jsem hned zakročila,“ hájila se Czakóová.

V kauze byla stíhaná také matka šestnáctileté dívky. V přípravném řízení se však se státní zástupkyní dohodla na vině a trestu, soud jí nakonec vyměřil čtyři roky vězení.

Jak vyplývá z policejního spisu, šestnáctiletou dívku nabídla Czakóové její matka v roce 2020. Dívce bylo tehdy vyhrožováno, že pokud se nepodvolí, tak bude muset opustit rodinu a nikdy neuvidí své sourozence. Nátlaku se podvolila.

Policie obvinila osm lidí z kuplířství v kauze webu sex.cz

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám