Hlavní obsah

Seznamkový podvodník vytáhl z ženy za týden 700 tisíc, skončily v automatech

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Jako podvod vyšetřují kriminalisté počínání 28letého muže, který podle policie vylákal 700 000 korun z 36leté ženy. Dvojice se dala dohromady na internetové seznamce. Obviněný měl již dříve podobné problémy se zákonem, hrozí mu až osmileté vězení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Žena se dala s nápadníkem z Valašského Meziříčí do řeči na internetu na přelomu roku. Tehdy tvrdil, že je společníkem v rodinné dopravní firmě a nemá problém s penězi.

Poškozená mu vše uvěřila. „Nejprve mu půjčila své vlastní úspory, později se zadlužila u bank. Realizace veškerých půjček proběhla v pouhých osmi dnech. Za stejnou dobu zvládl dlužník prohrát ve výherních automatech v kasinu ve Vsetíně více než 600 000 korun,“ sdělila v pátek mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Falešný americký voják připravil ženu z Třinecka o úspory

Krimi

Na polici se žena obrátila v únoru, když zjistila, že je zřejmě oběť podvodu. „Různým bankovním institucím dlužila téměř milion korun včetně úroků. Kriminalisté zjistili, že je vůči muži vedeno několik exekučních řízení,“ upřesnila mluvčí.

Policie muže zadržela a obvinila z podvodu, za což mu hrozí až osmileté vězení. „Za obdobný trestný čin byl již jednou potrestaný. Navíc se přiznal, že dluží peníze i dalším několika ženám, s nimiž se v minulosti seznámil,“ dodala Kozumplíková.

Reklama

Související témata:

Související články

Kominík podvedl na Semilsku desítky lidí

Několik desítek podvedených lidí a škodu za zhruba 200 000 korun spočítala policie při vyšetřování 54letého kominíka, který měl brát zálohy na práci, aniž by...

Výběr článků

Načítám