Hlavní obsah

Sexuolog nabízel pacientce svůj penis jako pomůcku

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Doslova zděšení mezi svými kolegy vyvolal sexuolog Ondřej Trojan, který se léta zabývá propagováním zdravého sexuálního života. Česká televize skrytou kamerou natočila, jak své pacientce Lilianě S. nabízí svůj penis coby terapeutickou pomůcku.

Článek

"Já se vám tamhle položím, nechávám svůj penis k dispozici a budu vám říkat, jak se cítím," říká v televizním záznamu Ondřej Trojan.

"V žádném případě nešlo o mé uspokojení, o nabídku sexu. To naprosto popírám," řekl Právu v úterý doktor Trojan. "Chtěl jsem jí nabídnout tento způsob jako sice nestandardní metodu, ale metodu, která by jí mohla pomoci."

Jeho kolegové z branže jsou ale postupem Trojana velmi překvapeni a zaskočeni. "Samozřejmě to by lékař v žádném případě dělat neměl. Je to porušení etiky lékařského povolání a kolega Trojan jistě bude po zásluze potrestán," řekl Právu snad nejznámější sexuolog v České republice doktor Radim Uzel.

Sexuologové jsou zjednání Trojana zděšeni i proto, že by celý případ mohl vrhnout stín na sexuologii jako takovou. Proto Trojanovi pozastavili členství v sexuologické společnosti a doporučili lékařské komoře zvážit odejmutí licence.

Doktor Trojan Právu ještě řekl, že v budoucnu už nechce léčit ženy a bude se věnovat pouze sexuálním poruchám buď manželských párů, anebo výhradně mužů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám