Hlavní obsah

Seniorka z Přerovska investovala s Václavem a Helgou. Přišla o čtvrt milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Na podvodníky narazila dvaasedmdesátiletá žena z Přerovska, když se nechala zlákat na výhodné investování se zaručeným ziskem do kryptoměny. Její poradci vystupující jako Václav a Helga ji připravili o více než čtvrt milionu korun. Novinky o tom informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Seniorka podle ní našla nabídku loni v říjnu na sociálních sítích. „Zareagovala na ni tím, že vyplnila formulář. Netrvalo dlouho a ozval se jí muž, který vystupoval jako Václav a uvedl, že má sídlo v Karlových Varech a zdali nechce investovat peníze prostřednictvím finanční společnosti,“ uvedla mluvčí.

Žena se nechala zlákat a po domluvě s ním odeslala ze svého účtu startovací částku 5000 korun. „Pak už si poškozenou vzala do práce odbornice na peníze paní Helga a ta svoji roli zvládla na výbornou. Začátkem února ji přesvědčila, aby investovala částku mnohem vyšší. Konkrétně se jednalo o 255 270 korun, kterou zaslala poškozená na zahraniční účet,“ konstatovala Zajícová.

Po pár dnech se podle ní seniorka obrátila na Helgu, aby jí investované peníze, včetně provizí z investic do kryptoměny, vyplatili. „Helga se samozřejmě zdráhala a žádné finanční prostředky poškozené a oklamané ženě na účet nezaslala, ba co víc, přestala s ní úplně komunikovat,“ dodala policejní mluvčí.

Policisté se případem zabývají pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu.

Levnější vstupenky? Podvodník ze Slovácka na nich vydělal čtvrt milionu

Krimi

Výběr článků

Načítám