Hlavní obsah

Levnější vstupenky? Podvodník ze Slovácka na nich vydělal čtvrt milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na více než čtvrt milionu si přišel 23letý podnikavec ze Slovácka, který nabízel vstupenky na různé sportovní nebo kulturní akce. Zájemci se ale nakonec nedočkali ani vysněného koncertu nebo utkání, ale mnozí z nich ani vrácení peněz. Vstupenky byly falešné.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kriminalisté v minulých dnech zadrželi třiadvacetiletého muže v souvislosti s podvodnou trestnou činností při prodeji vstupenek.

Mladík od roku 2022 reagoval na internetových portálech na poptávky po vstupenkách na různé kulturní a sportovní akce a po zaplacení předem požadované částky poslal zájemcům falešné vstupenky," přiblížil policejní mluvčí Radomír Šiška.

Některé falzifikáty odhalili kupující ihned. Ostatní zjistili jejich nepravost až při předložení na konkrétní akci.

„S poškozenými muž nadále komunikoval, a některým dokonce peníze vrátil. Počet podvedených je do současné doby více než pět set. Takto popsaným způsobem se obohatil o více jak čtvrt milionu korun,“ poznamenal policejní mluvčí.

Obviněnému muži, který je v současné době ve vazbě, hrozí za podvod až pětileté vězení. Policie v obdobných případech lidem v případě pořizování vstupenek doporučuje, aby je nakupovali pouze u ověřených prodejců.

Bankéře s vydělanými miliony na letišti čekal marně, prý ho zadrželi celníci

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám