Hlavní obsah

Senior útočil nožem v pečovatelském domě kvůli nemístné poznámce

Plzeň

Nepatřičná poznámka od spolubydlícího rozlítila 69letého obyvatele domu s pečovatelskou službou v Žihli na Plzeňsku natolik, že vzal nůž a bodl jím o rok staršího muže do zad. Za nedělní útok kriminalisté v pondělí obvinili seniora z pokusu o vraždu a nebezpečného vyhrožování.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Právu to potvrdila krajská policejní mluvčí Ivana Jelínková s tím, že podezřelému muži hrozí až dvacet let za mřížemi. Státní zástupkyně pro obviněného navrhla vazbu z obavy, že by na svobodě mohl mařit vyšetřování nebo pokračovat v trestné činnosti. Soudce o ní bude rozhodovat v úterý pozdě odpoledne.

Únik chemikálií v Plzni má třetí oběť. Muž zemřel v nemocnici

Domácí

Jak Právo zjistilo, podezřelý muž se po zahájení trestního stíhání odmítl s policisty bavit. „Má k nim obecně negativistický postoj,“ uvedl člověk, který obviněného dobře zná. Vyšetřovatelé tak vycházejí z jeho vysvětlení na místě činu, kdy pouze prohlásil, že reagoval na nemístnou poznámku poškozeného. O co konkrétně šlo, ale neřekl.

Expolicista sdílel dětské porno. Vyvázl bez trestu, ale s ostudou

Krimi

Incident se odehrál krátce po poledni. Podle informací Práva si útočník došel do kuchyňské linky pro nůž a spolubydlícího jím zezadu napadl. Policie ho zadržela na místě, nadýchal přes promile alkoholu. Ještě před příjezdem policie měl vyhrožovat nožem další obyvatelce domu, která našla poškozeného ležet na zemi v tratolišti krve a chtěla vědět, co se stalo.

Útok nožem v domě s pečovatelskou službou na Plzeňsku

Krimi

Zraněného seniora převezli záchranáři do nemocnice. „Nebyl přímo ohrožen na životě,“ uvedla mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová. Policisté ho na doporučení lékařů zatím ještě nevyslechli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám